26.02.2003 Telefon 3650 - hlavní cena NG 2002 oficiálně v distribuci

Jak informují oficiální (anglické) tiskové stránky firmy Nokia, dnes byl do celosvětového prodeje uvolněn nový telefon, oceněný na za Inovaci roku 2003 na mezinárodním veletrhu CES.
Tento telefon získá celá stovka hráčů Nokia Game z České republiky jako hlavní výhru za její loňský ročník.
Stručný překlad tiskové zprávy naleznete v tomto příspěvku.

Volný překlad tiskové zprávy společnosti Nokia:

Společnost Nokia dnes oznámila, že zahajuje distribuci oceněného telefonu 3650 v Evropě, Severní Americe a Pacifické Asii. Čínská verze tohoto telefonu byla v Číně a Hong-Kongu v prodeji již od ledna tohoto roku.

Telefon byl představen na Nokia Totally Board ve Francii v záři 2002, je třípásmový (GSM 900/1800/1900) a je optimalizovaný pro jednoduchou a příjemnou práci s obrázky (fotografiemi). V nedávné době zvítězil v kategorii Innovation 2003 na mezinárodním spotřebitelské přehlídce elektroniky v Las Vegas.

"Uvedení Nokie 3650 na trhy Severní Ameriky odráží snahu firmy Nokia nabídnout kvalitní mobil s obrazovými funkcemi pro široké spektrum zákazníků", řekal Juha Putkiranta, Senior Vice President obchodního oddělení. "Navíc k možosti obrazové i video komunikace má Nokia 3650 přidány funkce jako je PDA (osobní digitální asistent) s podporou e-mailů, kalendář s kontakty. Údaje je možno synchronizovat s nejvíce rozšířenými aplikacemi."
 
Telefon Nokia 3650 má zabudovanou kameru s VGA rozlišením, velký barevný display (176x208 bodů) zobrazující 4096 barev a jedinečnou pětisměrovou kruhovou klávesu pro jeho ovládání. S telefonem je také možno natáčet video klipy a také použít RealOne Player pro ukládní, přehrávání a nahrávání audia i videa v reálném čase. Podpora multimediálních zpráv (MMS) umožňuje uživatelům zasílat video klipy, obrázky, texty a zvuky na jakýkoliv telefon s podporou MMS nebo na e-mailové adresy. Telefon Nokia 3650 podporuje všechny hlavní protokoly pro přenos e-mailu.
 
V telefonu zabudovaný XHTML browser umožňuje nové využití mobilních služeb, jako například interaktivního průvodce cestováním na Lonely Planet, který byl pro Nokii 3650 optimalizován. Tento průvodce, obsahující množství barevných obrázků a nabízející informace o 38 městech po celém světě, zprostředkovává uživatelům mobilní komunikce nejnovější tipy na stravování, ubytování a zajímavosti na cestách.
 
Telefon Nokia 3650 má v sobě software Série 60, který je založen na operačním systému Symbian. Nabízí tak výkonnou a jednoduše obsluhovatelné prostředí pro uživatele. Dnes jsou již k dispozici stovky přídavných aplikací pro zařízení na bázi Serie 60, které umožňují  rozšíření služeb a funkcí těchto zařízení. Rozsah aplikací sahá od vylepšení obrazových funkcí (jako zvětšení a editaci snímků) až po JAVA hry a osobní aplikce - slovník, správce souborů...
 
Vývojáři mohou dosáhnout s telefonem Nokia 3650 publicity, pokud použijí vývojový kit pro Serii 60 k vytvoření aplikace a Nokia Tradepoint a Nokia Software Market k uvedení své aplikace na trh. Více informací, včetně možnosti získat zdarma Series 60 SDK, naleznete na stránkách www.forum.nokia.com.
 
Telefon Nokia 3650 váží 130g a má 3.4MB interní paměti (použitelné uživatelem). Standardní prodejní balení obsahuje - mimo telefonu 3650 - také 16MB paměťovou kartu, umožňující flexibilní ukládání většího množství obrázků, her nebo dalších souborů. Nová kompaktní a velmi lehká Li-Ion baterie s kapacitou 850mAh umožňuje telefonu až 4 hodiny hovoru nebo až 8 dní v pohotovostním režimu. Doba, potřební k nabití baterie se pohybuje kolem jedné hodiny. Výměnné Xpress-on kryty umožňují zosobnění uživatele s telefonem. K telefonu je také možno připojit množství příslušenství a doplňků, včetně příslušenství BlueTooth.
 
Podporu MMS zpráv nabízí po celém světě již více než 100 operátorů a k Nokia 3650 ke v pořadí již 17. telefon, který nabízí jejich využití.
 
 
Diskuze (225) Další článek: E-maily v t-zones jsou i nadále zdarma

Témata článku: Nokia 3650, Hlavní cena, Cena, Řeka, U flex, Telefon