Amazon se chystá fušovat do map, koupil UpNext

Firma UpNext zabývající se vývojem 3D mapových aplikací se stala soustem pro Amazon, který se tak postupně stává stále ostřejší konkurencí pro Apple a Google, informuje Reuters. Mapy jsou dnes nezbytnou součástí mobilních zařízení a tablet Kindle Fire bezesporu není posledním výstřelem Amazonu do této oblasti. Klíčový obsah chce mít evidentně pod vlastní kontrolou. Kolik za firmu UpNext zaplatil ovšem neprozradil.

Klepněte pro větší obrázek
Tablet Amazon Kindle Fire je v Americe jediná vážnější konkurence iPadu

Vlastní mapové aplikace má vedle Googlu také Microsoft, Nokia a nově také Apple. Nikdo z velkých hráčů nechce být v této oblasti závislý na konkurenci. UpNext Amazonu kompletní mapové pokrytí nezajistí, ale nabídne potřebnou aplikaci s 3D zobrazením, vyhledáváním a navigací.

Amazon je původně internetový obchod, své aktivity však postupně rozšiřuje. Je velkým internetovým distributorem knižního a audiovizuálního obsahu, nabízí cloudové služby a vyrábí vlastní čtečky knih a tablet. Spekulace naznačují brzké uvedení vlastního telefonu a nového tabletu s úhlopříčkou deseti palců, který by přímo konkuroval iPadu.

Váš názor Další článek: T-Mobile v červenci: hromada novinek a pár slev

Témata článku: Amazon, , , , Amazon Kindle Fire, Amazon Kindle Fire HD 7, F +, Brzké uvedení,