Automobilová navigace skutečně vhodná i na kolo

V naší redakční schránce i v diskusním fóru se opakuje stále tatáž otázka: chci navigaci do auta i na kolo. A odpověď zní stále stejně: ideální řešení neexistuje. Automobilovou navigaci na kole zničíte a turistický Garmin nenabídne v autě takové pohodlí. Poměrně výrazné díry na trhu si však jeden výrobce přeci jen všimnul.

Výrobce navigací RoyalTek chystá uvedení navigace BV-3200, která by měla dobře posloužit jak v automobilu, tak na kole do lehkého terénu. Základní předpoklady splňuje bezezbytku: voděodolnost na úrovni IPX7 snese srovnání s turistickými Garminy a díky výměnné baterii s kapacitou 1800 mAh nezůstanete bez energie ani na dlouhých výletech. Nicméně zde uznáváme, že standardní dobíjecí články zůstávají stále lepším řešením.


Na první pohled byste vyšší odolnost navigace RoyalTek nepoznali

Sportovním bonusem zůstává bezdrátová technologie ANT+Sport pro přenos informací mezi různými snímači na kole. Stejnou technologii využívá i Garmin nejen u svých cyklonavigací řady Edge. Pokud se budete na kole nudit, můžete poslouchat oblíbené stanice díky vestavěnému FM rádiu, v automobilu naopak oceníte FM vysílač. A podpora hands-free vám umožní příjem hovorů bez sesednutí z kola.


K navigaci získáte i držák na kolo

Výrobce vsadil na navigační aplikaci Cardinale 3.0 a neudělal špatně, byli jsme s ní spokojeni například v navigaci GoClever 4383A. Kompromisem tak zůstává 3,5 palcový displej a nejasná podpora turistických map pro odpůrce asfaltu. V některých navigacích však fungují mapy Smartmaps a pokud by to byl i případ této novinky, byla by otázka navigace do auta i na kolo uspokojivě vyřešena.

Diskuze (14) Další článek: ENUM Day 3: když to s VoIP myslíte vážně

Témata článku: , Auto, Automobilová navigace, Automobil, Bezdrátová technologie, Kolo,