Deset důvodů pro Mio Moov podle samotného výrobce

Tip: Nepřehlédněte podrobný test Mio Moov 360

Varování: Následujících deset bodů, proč by si uživatel měl vybrat nový navigační přístroj Mio Moov, není redakční text. Je to výčet převzatý z dokumentu samotného Mia, tedy v podstatě oficiální tisková zpráva. Připadalo mi ale zajímavé zveřejnit, jak se na své nové přístroje dívá přímo výrobce, jaké vlastnosti jsou u nich podle něj důležité. Na Navigovat jsem k Miu Moov vydal zatím jen článek s prvními dojmy.


Mio Moov 360

Mio Moov podle Mia

1) Skvělé pokrytí
Nový software poskytuje lepší pokrytí mapami než předchozí Miomapy. A to platí o celé Evropě, jak o západních, tak o východních zemích. Česká republika je i nadále stoprocentně pokrytá.

2) Místní vyhledávání
S novým softwarem MioMore bude možné na viditelné části mapy vyhledávat významné  body. Když se ocitnete uprostřed náměstí, s touto funkcí zvolíte Váš předmět zájmu a můžete tak objevovat všechny „části“ města.

3) Fonetická klávesnice
S fonetickou klávesnicí už nemusíte být odborník na pravopis ani hledat na papírových mapách. Software je k pravopisným chybám tolerantní a nabídne vám veškeré možné alternativy.

4) Aktualizace map zdarma
Pro tuto novou řadu poskytuje Mio další skvělou službu: od května dostanete během prvního roku přinejmenším dvě bezplatné aktualizace.

5) Rozhraní jako u Googlu
Rozhraní nové řady Mio Moov bude každý důvěrně znát. Software s googlovskými rysy velmi usnadňuje práci s navigací, takže ho zvládnou i děti.

6) Snazší vyhledávání adresy
Při vyhledávání podle adresy dnes nemusíte začínat státem, ale rovnou městem. Vyhledávat lze kromě města také v rámci jeho centra, podle křižovatky, poštovního směrovacího čísla a dokonce i souřadnic lon/lan.

7) Navpix – vyhledávání na základě fotografií
Navpix je nová služba, která uživatelům umožňuje vyhledávat podle fotografií. Tyto fotografie se stáhnou z internetu (služby Flickr) zdarma a pak už jen stačí kliknout na obrázek a MioMoov GPS vám ukáže cestu.

8) Mapa v několika jazycích
V několikajazyčné mapě najdete jména všech zemí a měst rovněž v místním jazyce, díky čemuž se lépe zorientujete zemi, jejímuž jazyku ne zcela rozumíte.

9) i-Appliance
Díky připojení na internet si můžete v aplikaci i-Appliance hledat vše, co vás zajímá v blízkém okolí.

10) Místní jazyková aplikace
Nové Miomapy jsou lokalizované u většiny států střední a východní Evropy. U českého softwaru budou české popisky v mapách a rovněž hlasová navigace bude dostupná v českém jazyce i v angličtině.

Krom zmíněných prvků v nových Miomapách 2008 je každý přístroj vybaven navigační technologií SiRF Instant Fix II (která se uvede do provozuschopného stavu již pět vteřin po zapnutí) či konektivitou pro Bluetooth.

Diskuze (49) Další článek: SIMable: místo telefonu odblokuje SIM kartu

Témata článku: , Důvod, Výrobce, Pro +, Sam, Děs