Držák navigačních přístrojů Navigon už nechřestí

Zatímco design držáku přenosných navigačních přístrojů Navigon jsem vždy chválil, jeho konstrukce si pozitivní hodnocení nezasloužila. Mezi kovovými částmi držáku a navigátoru byla vůle, takže stačila sebemenší nerovnost a v autě hned byla slyšet. V této bleskovce si můžete prohlédnout vide, které řekne víc než jakýkoli popis.

Problém jsem při testu improvizovaně vyřešil namotáním těsnění do drážky držáku (viz tento článek). Nápravu jsem však čekal spíš od výrobce.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Držák už nechřestí

V pátek jsem se dozvěděl, že distributor Navigonů, firma Agora Plus, má skladem nové držáky. Na požádání je vyměňuje, protože už údajně nechřestí. Samozřejmě jsem to musel prověřit, a po několika víkendových projížďkách musím dát Navigonu za pravdu. Nový držák je konečně pevný, zmizela vůle a s ní i nepříjemné zvuky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Měl jsem k dispozici i starší držák, jeden z těch, které jsem dřív v článcích kritizoval. Rozdíl je v pružných kovových páscích, které držák v bajonetovém závěru tlačí k navigátoru. U staršího kusu byly málo napružené, takže přístroj nedokázaly udržet.

Výtvarně velmi zajímavý držák Navigonů je tedy dnes dobrý i po konstrukční stránce. Stále je ale škoda, že není aktivní. Napájecí kabel a případně i anténu RDS-TMC je nutné před každou jízdou připojovat přímo do přístroje.

Diskuze (1) Další článek: Podrobný test: Nokia 6500 classic a 6500 slide

Témata článku: , Přístroj, Držák, NEC, Pozitivní hodnocení