Garmin a Geocaching: nové bezdrátové sondy pro multicache

Garmin připravil pro vášnivé lovce pokladů hry Geocaching speciální zařízení s názvem chirp. Jedná se o jakousi elektronickou bezdrátovou sondu, která na určitém místě vysílá předem zadané informace. V současné době v rámci multicache musíme na první, druhé či dalších zastávkách hledat cedulky, zjišťovat informace a opisovat GPS souřadnice do svého přístroje. Tato sonda provede bezdrátový přenos informací rovnou do GPS přístroje stejného výrobce.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Bezdrátová sonda charp od Garminu

Sonda neustále vysílá ID skrýše, souřadnice (vzdálenost, azimut) a doplňkové textové informace. Využívá přitom bezdrátovou technologii ANT+ a vydrží na jedno nabití až jeden rok. Samozřejmostí je voděodolnost a dosah činí zhruba 10 metrů. Mezi kompatibilní zařízení patří v současné době Oregony, Dakoty a GPSmap 62/78. Přestože je technologií vybaveno i starší Colorado, mezi podporovanými přístroji není. Zde však může jít jen o otázku vývoje softwaru.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Spojení se sondou na displeji navigace

Sonda se již objevila na webu Garminu za cenu 22,99 dolarů (asi 450 Kč). To sice není mnoho, na stranu druhou, jak slýchávám na srazech od kolegů historky o ztracených TB a GC, měl bych o ztrátu těchto předmětů trošku obavu. A to i navzdory tomu, že je chirp mimo oblast Geocachingu bezcenný.

Diskuze (14) Další článek: Samsung mění showroom na prodejnu, zároveň otevírá další

Témata článku: , , , , Multi, GEO, B son, Nov, Pro +, První druh, Podporovaný přístroj, Son,