Garmin-Asus představil Nüvifone M10 a chystá se i model s Androidem

Garmin představil před dvěma lety na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně svůj navigační mobil Nüvifone G60, jehož recenzi jsme vám již přinesli. Během vývoje tohoto modelu se Garmin spolčil s Asusem, aby vytvořili model M20 postavený na univerzální platformě Windows Mobile. M20 se ještě na našem trhu ani nestačil ohřát a už výrobci představili další výsledek své spolupráce: Garmin-Asus Nüvifone M10.

Označení by mohlo naznačovat, že půjde o slabší a ořezanou verzi em dvacítky. Opak zůstává pravdou, M10 nabídne velmi slušnou výbavu. Čipovou sadu Qualcomm taktovanou na 600 MHz doplní 512 MB RAM i ROM a 4 GB vnitřní paměti. Další zvětšení kapacity umožní slot microSD akceptující karty o velikosti až 32 GB. Bez zajímavosti není ani displej, který nabídne na úhlopříčce 3,5 palce rozlišení 800 x 480 bodů. Nechybí kompletní bezdrátová konektivita a 5 Mpix fotoaparát.


Garmin-Asus Nüvifone M10 na oficiální fotografii

O běh systému se postará Windows Mobile ve verzi 6.5.3 a navigace zůstane již tradičně pod taktovkou Garminu. To ale není vše, Garmin-Asus hodlá uvést na letošním MWC veletrhu zatím blíže nespecifikovaný model na Androidu. MWC startuje 15.února a kolegové z Mobilmanie nám přinesou čerstvé informace přímo z místa dění.

Diskuze (18) Další článek: NMC, aneb navštivte s námi mozek sítě O2 (reportáž)

Témata článku: Asus, Garmin-Asus, , Pře, Model, , #Android, Mode,