Garmin chystá podrobnou turistickou mapu Beskyd

Český Garmin, tedy přesněji firma Picodas Praha, a její partner, společnost Sectron, pracují na zajímavém projektu. Cílem je podrobně zmapovat Beskydy, a to podobným způsobem, jakým se dělají silniční mapy.

Živí lidé projdou každou cestičku, zkontrolují ji, opraví, přidají k ní atributy, jako například druh povrchu, průjezdnost apod. Označí body zájmu, vyfotí je. Vše jde do takových detailů, že jeden člověk za den průměrně zvládne zkontrolovat přibližně jen kolem pěti čtverečních kilometrů plochy. Výsledkem bude mapa zařazená do celorepublikové topomapy, která ve světě Garminů nebude mít svou podrobností a úrovní kontroly obdoby. Z ní se pak zjistí, jestli uživatelé mají o tak podrobná data zájem, a případně se bude stejným způsobem pracovat na dalších oblastech.

Je to drahé, je to komplikované a velmi zdlouhavé. Jen práce na Beskydech bude trvat odhadem jeden rok, výsledek by ale měl stát za to. O tomto projektu nepíšu naposled, připravím k němu ještě podrobnější článek. Picodas pracuje i na dalších českých mapách pro přístroje Garmin, příští rok by v tomto ohledu mohl být zajímavý.

Diskuze (16) Další článek: Nové navigace Sony jsou levnější, než jsme čekali

Témata článku: Beskydy, BES