Garmin Oregon na videu: jaké je dotykové ovládání

Oregon je nová turistická navigace od Garminu. U této značky byl vůbec poprvé pro tento typ přístroje použit dotykový displej. Oregon 300 právě testuji, na Navigovat.cz vyjde podrobná recenze. Už teď se ale můžete podívat na dvě videa.

Na prvním uvidíte Garmin Oregon 300 z vnější strany a po odstranění odstranitelných krytů. Na závěr budete moci posoudit rychlost spouštění a jas displeje.

Druhé video ukazuje nabídku přístroje a dotykové ovládání. Budete moci posoudit rychlost přístroje, logiku ovládání. Oregon jsem vybalil z krabice jen asi čtvrt hodiny před natáčením tohoto videa, takže omluvte občasné zaškobrtnutí. Na videu zkrátka zkoumám, co umí a jak se co dělá... 

Tip: Nepřehlédněte ani třetí video, které jsem vydal minulý týden. Vyzkoušel jsem v něm, jak je Garmin Oregon vodotěsný – hodil jsem ho do umývadla.

Oregon po víkendu

Když jsem Garmin Oregon 300 v pátek dostal k testování, nebyl jsem z něj příliš nadšený. Displej je opravdu horší než na předchozích přístrojích, a to jsem ho částečně kritizoval i u Colorada. Na druhou stranu je přístroj odolnější, kompaktnější.

Včera jsem s Oregonem vyrazil na celý den do terénu. Prošel mokrým peklem, na řidítkách kola byl vystaven silnému dešti a blátu – a přežil. Displej je „koukatelný“, na denním světle není třeba používat podsvícení. Ovládání prstem je naprosto skvělé. Lituji ale ztráty děleného pohledu při geocachingu a občas trochu zdlouhavého nastavování některých vlastností – tím, že chybí kontextové nabídky, je nutné pro některé operace zalézt hlouběji do menu přístroje.

Diskuze (22) Další článek: Trojice líbivých Samsungů pro nenáročné

Témata článku: Ovládání, Oregon, Třetí video, Dot, Jak, Podrobná recenze, Dotyk, Dotykové ovládání