Garmin prodává držák autonavigací na kolo

Garmin začal prodávat držák svých autonavigací Nüvi a StreetPilot na jízdní kolo. Doplněk s označením RAP-274-GA22 (hrozný název) je určen pro upevnění všech modelů Nüvi, StreetPilot i3 a C5xx. Držák, který vyrábí známá firma RAM, se skládá ze dvou částí. Objímku RAP-274 lze připevnit na řídítka nebo trubku o průměru 1–1,1". Na druhém dílu s označením RAP-GA22 je kulový kloub, a na něm drží originální část držáku do auta k modelům Nüvi, případně rovnou navigátory StreetPilot.

Klepněte pro větší obrázek
Spojené části držáku

Spojení držáku s navigačním přístrojem by mělo být dostatečně pevné. Při znalosti držáků bych ale osobně doporučil spíš použití při silniční cyklistice nebo jen v lehkém terénu. Pro drsnější jízdu Garmin nabízí speciální držáky. Je také třeba brát v úvahu, že navigátory do auta nejsou odolné proti vodě ani dešti, že na kole musí spoléhat jen na vestavěný akumulátor. Přesto to ale v kombinaci se silničně-turistickou mapou Topo Czech může být velmi praktický doplněk.

Klepněte pro větší obrázek
Demontovaný držák

Držák má navíc příznivou cenu, prodává se za 315 Kč s DPH. K dispozici jsou i jednotlivé části samostatně: objímka za 160 Kč, kulový adaptér za 155 Kč. Ten se jinak dá použít i pro upevnění přístrojů například na palubní desku automobilu nebo na jiná místa.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Stačí „zacvaknout“ originální držák do auta • Nüvi v držáku • držák pro starší Nüvi 3xx

Diskuze (4) Další článek: Sony Ericsson K770i: dokonale krytý (test)

Témata článku: Kolo, Držák, Pro +, Jízdní kolo, Auto, Známá firma