Garmin zaznamenal etapy Tour de France

Garmin spozoruje cyklistickou stáj Team Garmin, která se účastní právě probíhajícího závodu Tour de France. Všichni cyklisté mají na řídítkách svých bicyklů přístroj Garmin 705, někteří navíc ještě na pedálech čidla kadence a na prsou snímač srdečního tepu.

Sponzorství a jiné propagační akce na Navigovat.cz obvykle ignoruji. Garmin ale napadlo nahrát data zaznamenaná jednotlivými cyklisty na jednotlivých etapách na svůj web. A to je hned zajímavější počin. Můžete se podívat, kudy přesně vedla trasa, jak byla dlouhá, jak dlouho trvalo, než ji závodník projel. Můžete si zobrazit grafy rychlost/čas, nadmořská výška/vzdálenost. U některých cyklistů (konkrétně třeba u Rydera Hesjedala) je vidět i srdeční tep/čas, u jiných (Lucas Euser) také výkon/čas a otáčky/čas.

  
Garmin Edge 705

Trasu lze navíc stáhnout a analyzovat v programu Garmin Training Center. Více si o něm přečtěte v tomto článku, aplikace se dá zdarma stáhnout na webu. Největší cyklodrsňáci si pak pomohou trasu nahrát do svých Garminů, vydat se po stopách Tour de France a rozdat si to s profesionálními cyklisty.

O cyklopočítači Garmin Edge 705 jsme připravili videorecenzi a článek popisující možnosti jeho využití při tréninku.


Ukázka analýzy trasy třinácté etapy Tour de France

Diskuze (4) Další článek: LG míří vzhůru, prodává telefony jako na běžícím pásu

Témata článku: , Pedál, France, Eta, F +, Propagační akce,