Google Earth vylepšil databáze a pokrytí

Google v minulých dnech vylepšil svůj program Google Earth. Aktualizace se dočkala silniční síť v šestadvaceti zemích. Česká republika ani Slovensko mezi nimi ale nejsou, novinky najdeme hlavně v zemích střední a jižní Ameriky, v Rusku, Thajsku atd. V dalších zemích byly doplněny geografické názvy.

Do Google Earth byly také doplněny dva miliony fotografií z webu Panoramio.com. Samozřejmě jen takové, které přesně popisují konkrétní místa. Klepnutím na modrou tečku nebo ve větším rozlišením na ikonku fotoaparátu se v Google Earth ukáže snímek. Pokud tečky nebo ikony nevidíte, v panelu Vrstvy aktivujte položku Panoramio (je skrytá ve stromu Zeměpisný web). Na stejném místě lze mimo jiné zapnout také zobrazování místních hesel z Wikipedie.

V české verzi Google Earth se mi nepodařilo najít vrstvu Earthquake Layer, která zobrazuje epicentra zemětřesení v uplynulých čtyřiceti letech. Také byla aktualizována. Vylepšena byla i vrstva National Geographic a další vrstvy. Vyzkoušejte třeba záložku YouTube, kde jsou videa, ke kterým byly přiřazeny zeměpisné souřadnice – jsou i v Česku.

Váš názor Další článek: Hoax, aneb vyvracíme mobilní mýty

Témata článku: Google, , , , Google +, Ear, Databáze, Data