Jedna z nejlevnějších navigací GoClever na videu

Navigační přístroje GoClever asi většina čtenářů Navigovat.cz zatím nezná. Nehrají si na věhlasnou značku, jde u nich hlavně o cenu. Tak je díky tomu velmi nízká. Základní model GoClever 3550A s mapami České republiky a východní Evropy stojí 4 390 Kč včetně DPH. Vyšší verze přidává i celou západní Evropu, cena je přitom jen o tisíc korun dražší: 5 490 Kč. Mapy jsou od TeleAtlasu, a i když neznám jejich přesnou verzi, podle obcí, které jsem kontroloval, by mělo jít o poslední vydání.

GoClever je malá navigace s poměrně dobrým designem a displejem s úhlopříčkou 3,5". Systém je postaven na platformě Windows CE, uvnitř naviguje aplikace Pocket Navigator od české firmy MapFactor. Už jsme ji dřív testovali v přístroji Actis, kde najdete podrobnosti, ještě než připravíme článek přímo o GoClever.

Zatím si přístroj můžete prohlédnout na videu. Za jeho technickou kvalitu se bohužel nemohu moc chválit, špatné vyvážení bílé a moiré na displeji jsem objevil až v době, kdy se s ním už nedalo nic dělat. To důležité ale na videu je vidět; v prvním to je hardware, obsah balení a práce s držákem.

Druhé video ukazuje práci v nabídce GoClever, hledání adresy, orientaci v mapě.

U třetího videa jsem nechal i zvuk, ukazuje totiž průběh navigace. V závěru bude displej přepnut do nočního režimu.

Diskuze (6) Další článek: Blaupunkt Lucca 5.3: nová navigace s Bluetooth

Témata článku: Goclever, Dobrý design