Malý Garmin Dakota a cizí první dojmy

Na webu GPSFix vyšel článek s prvními praktickými dojmy z malého turistického navigačního přístroje Garmin Dakota. Autor článku je s ním spokojen, protože v malých rozměrech nabízí všechno, co by uživatel od turistického navigačního přístroje mohl chtít. Navíc za nižší cenu, s tříosým kompasem (nevyžaduje měření v rovině) a lepší výdrží na jedno nabití sady baterií. Jak jsem odhadoval ve svém článku po uvedení přístroje, je to skutečně náhrada za velmi starou řadu Garmin eTrex, která byla podobně stavěna proti drahým modelům GPSmap.


Garmin Dakota 10

První hlavní výtka zmíněná v článku se týká displeje, který je opět špatně čitelný; dokonce snad i ještě hůře než Colorada a Oregony. Dakota má přitom stejné rozlišení jako starý Garmin GPSmap 60CSx. Že by dotyková vrstva byla skutečně příčinou tak výrazně snížené čitelnosti? Objevily se také problémy s GPS přijímačem. Dakota používá čip STM Cartesio, kterému se údajně příliš nedaří v lese pod vrstvou listí na stromech.

Vzhled prostředí byl uzpůsoben menšímu displeji a rozlišení. Menší jsou samozřejmě i softwarová tlačítka pro zadávání textu, ale píše se na nich prý stejně dobře/špatně jako na Oregonu. Snad díky menšímu displeji se Dakota zdá být rychlejší, na podněty uživatele reaguje svižněji než Garmin Oregon.

Vzhledem k tomu, že prostředí a funkce Garminu Dakota vycházejí z řady Oregon, nechystám se, že bych připravil tak podrobnou recenzi jako loni. Jakmile se ale Dakota dostane na český trh, určitě ji také vyzkouším a podělím se o zkušenosti.


Garmin Dakota 20

Diskuze (25) Další článek: Průvodce Vysočinou jsou postavené na Wherigo

Témata článku: , Listí, Drahý model, Hlavní výtka,