Mio C520: jak se liší držák s podporou RDS-TMC

Společnost GSMobil mi k přenosné navigaci Mio C520 dodatečně zapůjčila ještě držák s podporou RDS-TMC. Právě jím se totiž liší vyšší model C520FT+ od základních verzí C520+ a C520F+, které testuji. Protože se v diskuzích už několikrát řešilo, jak poznat držák s podporou dopravních zpráv, mohlo by pomoci malé srovnání.

Na první pohled jsou oba držáky naprosto stejné, na čelní straně si až po chvíli všimnete stříbrného proužku na spodní straně. U držáku bez RDS-TMC je tento proužek černý. Hlavní rozdíl je ale vzadu, kde je pokročilý držák vybaven konektorem pro připevnění tenké anténky. Všechno ostatní je už potom stejné.

Ano, taky mě napadlo, jestli náhodou není přijímač RDS-TMC v obou držácích a jestli rozdíl není jen v zadním krytu. Chtěl jsem to ověřit, ale nepřišel jsem na postup, jak obě části držáku oddělit od sebe. A jelikož nejde o můj vlastní držák, nemohu zkoušet nic destruktivního. Zatím se musíme smířit s tím, že samostatný držák s podporou RDS-TMC lze pro základní modely Mia C520 dokoupit za 1 400 Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na první pohled jsou stejné, jen zadní strana nabídne konektor navíc

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Detaily části s konektory; miniUSB je určeno pro připojení nabíječky

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Další rozdíl: barva proužku na spodní straně • a potom samozřejmě typový štítek

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Anténa pro příjem RDS-TMC

Váš názor Další článek: Zahrajte si Domino a vyhrajte komunikátor

Témata článku: , RDS, Malé srovnání, Podpor, Jak, Držák