Mio možná opustí iGo a začne používat vlastní software

Výrobce navigací Mio Technology, resp. jeho vlastník Mitac, loni v únoru koupil značku Navman. Mio letos na veletrhu CES oznámilo, že pod tímto názvem bude v Americe prodávat své navigační přístroje. A jak je vidět na obrázku a z článku webu GPSTracklog, Mio půjde ještě dál.

Výrobce totiž na stánku prezentuje navigační přístroj C520 nebo C720 s navigační aplikaci Navman. A hodlá ho v této podobě prodávat v chystané řadě MioMove. První modely by se měly objevit v druhém čtvrtletí letošního roku.

Hodně otázek samozřejmě zbývá neodpovězených. Opustí Mio platformu iGo, kterou doposud používalo, jen v Americe, nebo tento záměr chystá i pro Evropu? Může to být jen snaha dostat se blíž americkým uživatelům, kteří byli na Navman zvyklí, na druhou stranu iGo nebylo určitě o mnoho horší. Anebo je pro výrobce výhodnější použít vlastní software a nemuset platit licenční poplatky firmě Nav n Go, která iGo vyvíjí.

Oživeno: Podle článku webu YourNav.com by z názvů budoucích navigací mělo zmizet i Mio, zůstane pouze nová značka Move. Výjimkou bude několik zemí (Velká Británie, Španělsko, Austrálie a Nový Zéland), kde má Navman silnou pozici a značka tak bude pokračovat.

Diskuze (1) Další článek: Sony Ericsson: horké novinky pro rok 2008

Témata článku: , , Opus