Motorola Droid pro Evropu bez Google Maps Navigation

Motorola Droid jako první přináší novou platformu Android 2.0 a v Americe jej začal prodávat operátor Verizon již před několika dny. Evropská GSM verze ponese název Motorola Milestone a jako první jej nabídne němečtí operátoři O2 a Vodafone.

Milestone bohužel, avšak dle očekávání, nebude nabízet navigační aplikaci Google Maps Navigation, kterou jsme vám již představili. V Evropě ji nahradí pouze trial verze aplikace Motonav, kterou pro Motorolu vytváří externí společnost. Absence slibné - a především bezplatné navigace od Googlu je zapříčiněna mapovými podklady. Zatímco v USA již Google naviguje po vlastních mapových podkladech, v Evropě stále využívá mapy Tele Atlasu. A právě licenční podmínky zřejmě nedovolují Googlu využít turn-by-turn navigaci. Mohlo by se zdát, že jde o logický krok a Tele Atlas by byl sám proti sobě. Na stranu druhou je jen a pouze otázkou času, kdy si Google vlastní mapové podklady Evropy vytvoří. Zda to bude za pět měsíců či za pět let bohužel nedokážeme odhadnout.

Diskuze (2) Další článek: O2 TV nadělí programové balíčky po koruně a Milionáře z chatrče

Témata článku: Google, Motorola, , Motorola Milestone, Motorol, Google Maps, Droid, Motorola Droid, Maps, Motor, Pro +, Google +