Namluvte si do navigace Nokia Ovi Maps vlastní hlasové příkazy

Nokia připravila pro uživatele její bezplatné navigační aplikace Nokia Ovi Maps bonus v podobě aplikace, která umožňuje namluvení vlastních hlasových příkazů. A to rovnou v mobilním telefonu, bez přítomnosti počítače.

Aplikace Own Voice for Ovi Maps je zdarma ke stažení na Ovi store. Po stažení a spuštění vás přivítá jednoduché prostředí s dvojicí voleb. Buď můžete přímo procházet hlasové balíčky ostatních uživatelů, a již nyní je z čeho vybírat, byť zatím v drtivé většině v anglickém jazyce.

Druhá volba spustí průvodce, který vám umožní nahrát si své vlastní hlasové příkazy. Aplikace zobrazuje postupně jednotlivé příkazy, které musíte namluvit. Zde narazíte na překážku v podobě anglických příkazů, aplikace zatím není lokalizována. Musíte si tedy příkaz přeložit do češtiny a ten namluvit. Nejde však o nic složitého, příkazy jsou velmi jednoduché. Celkový počet 53 příkazů, završené oblíbeným „dorazili jste do cíle“, vám zabere klidně jen pár desítek minut. Výsledek pak můžete uložit a sdílet s ostatními uživateli.

Podobnou aplikaci pro nahrávání vlastních hlasových příkazů nabídnul před nedávnem i Garmin, v tomto případě šlo ale o běžnou počítačovou aplikaci. V případě Nokie si vystačíte jen a pouze s telefonem.

Diskuze (9) Další článek: T-Mobile chystá 3D Člověče, nezlob se!

Témata článku: Nokia, Hlas, Příkaz, Maps