Navigace Sony a možnost připojení externí antény

V diskuzi pod testem přenosného navigačního systému Sony NV-U93T se objevilo postesknutí na téma, proč Sony k přístroji neumožňuje připojit externí anténu. Za normálního provozu to sice není nutné, ale u lepších automobilů s pokoveným nebo dokonce vyhřívaným čelním sklem vestavěná anténa čipu Sirf Star III nestačí. Konkrétně se jednalo o Audi A8.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sony NV-U93T

Nižší model Sony NV-U73T má na zadní straně konektor pro připojení externí antény, u vyššího NV-U93T ho skutečně nenajdete. Na včerejší tiskové konferenci Sony jsem se proto zeptal, jestli existuje řešení. Existuje v podobě dokoupitelného příslušenství. Kdo potřebuje lepší příjem, bude si moci dokoupit nový držák, do něhož už lze anténu přímo připojit. U vyššího modelu je totiž vyvedena do systémového konektoru, kterým se přístroj propojí s držákem. Je ale škoda, že konektor není dostupný už na standardním držáku, že se musí dokupovat další kus.

Sony jako dokoupitelné příslušenství prodává také zesilovač signálu RDS-TMC. Ten místo krátkého drátku propojí držák Sony NV-U93T s běžnou anténou pro rádio na střeše automobilu.

Diskuze (1) Další článek: Fotohádanky trochu jinak: hledáme nápisy na střechách

Témata článku: Sony, , Ant, Son, ANT +, Možnost