Nokia 500: nová navigace do auta

Nokia dnes představila nástupce své autonavigace Nokia 330. Stejně jako předchůdce je i novinka čistou navigací do auta, se kterou nebudete telefonovat. Částečně vlastně ano, protože je přístroj vybaven bluetoothovým rozhraním a dokáže pracovat také jako handsfree.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nová Nokia 500

Nokia 500 je klasickou přenosnou navigací. Připevňuje se držákem s přísavkou na přední sklo a nabídne velký dotykový displej s úhlopříčkou 4,3 palce (109 mm), který je širokoúhlý. Kromě navigace zvládne také přehrávání hudby a filmů, poslouží i k prohlížení obrázků. Přehrávanou hudbu si můžete bezdrátově přenést do svého autorádia prostřednictvím vestavěného FM vysílače – na rádiu si pak navigaci naladíte jako běžnou stanici.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Starší Nokia 330 se u nás neprodává

Tisková zpráva se nezmiňuje o použitém softwaru. Pravděpodobně půjde o Route 66 jako u předchůdce. Logickým krokem by ale bylo také nasazení Smart2Go, které Nokia vlastní. Z dostupných obrázků software nerozeznám, ale brzy se to dozvíme. Navigace bude každopádně nabízena i s potřebnými mapami a to za cenu kolem deseti tisíc.

Oživeno: Máme potvrzeno, že se Nokia 500 bude prodávat i v České republice.

Diskuze (7) Další článek: Nokia: GPS modul, záložní baterie a další nové příslušenství

Témata článku: Nokia, Nokia 500, Nov, Auto