Nová aplikace Mapy.cz pro iPhone zcela zdarma

Mapy.cz přinesly opožděný vánoční dárek všem majitelům iPhonů. Na App Store se objevila aplikace Mapy.cz, kterou si každý může stáhnout zcela zdarma: jednoduše jde o takový „Maps“, akorát se seznamáckými mapami. Co všechno umí a proč by vás měla zajímat?

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Výběr mapových podkladů, nechybí ani historické mapy

Tím nejdůležitějším zůstává zobrazení mapových podkladů základních, leteckých, historických a především turistických. Právě ty chybí v aplikaci Maps (Mapy) s mapovými podklady Googlu a v praxi se velmi hodí, a to nejen pro hru Geocaching. Pro přibližování a oddalování mapy lze využít multitouch aplikace umí využít i vestavěný elektronický kompas.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Možnosti plánování trasy a výběr zobrazení bodů zájmu

Aplikace samozřejmě rozezná vaši aktuální polohu a nabídne vám kategorie bodů zájmu seřazených podle vzdálenosti. Vybrané kategorie si pak rovnou můžete zobrazit na mapě v podobě klikacích vlaječek. Mapy.cz umí také vyhledávat trasu, nepodařilo se mi však vybrat jako místo startu anebo cíle libovolné místo na mapě. Musí se startovat buď z nalezené adresy, nebo bodu zájmu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Natáčení mapy při aktivaci elektronického kompasu

Aplikace se mi opravdu líbí a především možnost zobrazení turistické mapy především přes léto využiji. Věřím, že by si spousta uživatelů byla ochotna za aplikaci i nějaké to euro zaplatit.

Diskuze (32) Další článek: Vodafone: aplikace na originální silvestrovské MMS zdarma

Témata článku: , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Žďár, Nov, Nová aplikace, Aplikace, Pro +,