Nová řada Mio Navman Spirit, zapomeňme na Moov

Mio minulý týden oficiálně představilo novou řadu navigací Navman Spirit. Schválně píšu oficiálně, protože se o ní mluvilo takřka nahlas už několik měsíců. Oproti tehdejším předpokladům ale nezůstala zachováno označení Moov, výrobce místo toho použilo americkou značku Navman, kterou před rokem koupil.

V Evropě budou dostupné tři modely, které se liší velikostí displeje, hardwarovou i softwarovou výbavou: Navman Spirit 300 traffic, Navman Spirit 500 traffic a Navman Spirit Flat. Pro východní Evropu chystá Mio jiné navigace, které ještě nebyly uvedeny.


Navman Spirit Flat má tloušťku necelých patnáct milimetrů

Po hardwarové stránce opět půjde o navigační počítače s Windows CE, které dostanou zbrusu novou navigační aplikaci Spirit. Zatím jsem s ní nejezdil, můžete si ale přečíst podrobné postřehy z prezentace, která proběhla loni na podzim. Spirit má velmi atraktivní a efektní design uživatelského prostředí, jeho praktickou použitelnost ale ukážou až první jízdy.

Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek 
Hlavní nabídka • nalezené body v okolí

Prostředí jedné z prvních prezentovatelných verzí aplikace Spirit si můžete prohlédnout na videu:

Mio velmi spoléhá na datové propojení navigací s mobilním telefonem. Touto cestou dokáže vyhledávat na Googlu geografické informace a později využívat i další služby nebo stahovat do navigace vybraný statický obsah. Je to obdoba služeb TomTom Live, o kterých jsem psal nedávno.

Diskuze (1) Další článek: Mio Advantage: nový web pro podporu a správu

Témata článku: , Nov, Nová řada, Řada, Efektní design