Nové Mio H610: navigace spíše pro ženy

Mio H610 není úplná novinka. Výrobce se o něm v krátkosti zmínil už u jarního představování chystaných produktů. Od té doby ale bylo ticho a až teď se objevily podrobnosti. Mio H610 je nová přenosná navigace – malinké zařízení s minimem ovládacích prvků a dotykovým displejem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Mio H610 je skutečně malé, měří jen 85 × 59 × 19 mm. S těmito rozměry se samozřejmě zmenšil i displej. Má úhlopříčku 2,7 palce a spíš než kapesní počítače bude připomínat mobilní telefony. Bude to mít jistě vliv na přehlednost a ovladatelnost. Navigace má výměnné kryty. Snad díky květinovým motivům na jednom z nich ji Mio hodně cílí na ženy.

Navigační aplikací je MioMap v3, která opět vychází z iGo 2006. Na displeji oficiálních obrázků jsou vidět známé prvky, tentokrát ale postavené trochu jinak, aby se vešly na menší displej. Mapy připravil Tele Atlas, u nás se třeba opět setkáme i s plusovým modelem vybaveným mapami východní Evropy.

Vedle navigace Mio H610 nabídne i další funkce: MP3 přehrávač, prohlížeč obrázků, hry, předpověď počasí, převodník měn a jednotek atd. Uživatel bude mít k dispozici 1 GB vnitřní paměti plus možnost využít paměťové karty SD.

Mio H610 se v Evropě začne prodávat během října. Cena nebyla zveřejněna.

Váš názor Další článek: Handsfree ala zavařovačka je na trhu

Témata článku: , , Pro +, Plusový model, Chystaný produkt, Nov, Zen