TomTom: nový firmware, ale bez opravy RDS-TMC

TomTom dnes večer vydal novou verzi firmwaru pro všechny své přenosné navigace Go; pro modely z řad Go i One. Firmware s označením 6.520 se sám nabídne k instalaci, když navigaci připojíte k počítači a programu TomTom Home. Aktualizace má velikost přibližně devět megabajtů.

Po novém firmwaru se očekávalo hlavně zprovoznění příjmu dopravních zpráv RDS-TMC u nejnovější řady Go x10. Jak si můžete přečíst v této diskuzi nebo v zahraničních fórech, dokoupitelný přijímač špatně chytá rozhlasové stanice a nerozlišuje, jestli jde o RDS pro zobrazení názvu rádia na displeji, nebo o požadované dopravní informace.

Nový firmware bohužel s tímto problémem nic neudělal, přestože se na něj podpora TomTomu odkazovala ve svých odpovědích zklamaným uživatelům. Přijímač RDS-TMC je proto v praxi stále jen málo použitelný.

Recenzi RDS-TMC přijímače pro nové navigace TomTom Go vydáme ještě tento týden v samostatném podrobném článku.

Přesto se něco změnilo

Nejdůležitější změnou v aktualizaci 6.520 je nový firmware pro vestavěný GPS přijímač. Z této výhody se ale mohou těšit jen majitelé nejdražších modelů Go x10. TomTom tak dostane slibovanou funkci QuickGPSFix, o které jsem mimochodem věřil, že funguje od začátku prodeje TomTomu Go 910. Je to hodně užitečná věc. Prostřednictvím programu TomTom Home můžete z počítače do TomTomu Go nahrát efemeridy na sedm dnů dopředu. Díky těmto informacím navigace po zapnutí zjistí polohu mnohem rychleji než dříve, kdy bylo nutné efemeridy pomalu stahovat přímo ze satelitů.

V novém firmwaru lze lépe pracovat s databází radarů. V tomto případě ale jde o oficiální radary, které TomTom prodává a které pro Českou republiku nejsou k dispozici. Body zájmu stažené z POI.cz se chovají stejně jako dřív.

TomTom upravil ještě některé funkce a zlepšil vybrané detaily. Oficiální seznam změn najdete na této stránce.


Tip: Stáhněte si zdarma Elišku, nový ženský hlas pro navigace TomTom
Diskuze (6) Další článek: Microsoft v Praze otevře evropské Centrum pro podporu mobilních technologií

Témata článku: , Užitečná věc, Tom, Nový firmware, RDS, Firmware, A/B, F +, Nov