10 nejlepších mobilů pod stromeček [Vánoce 2013]

Nechcete do mobilu investovat mnoho peněz a smartphone nevyužijete? Máme pro vás deset vánočních tipů na nejlepší běžné telefony.

Blíží se Vánoce a pokud se letos rozhodnete nakupovat dárky spíše přes internet, už teď je čas začít s výběrem toho nejvhodnějšího. Co se týče běžných telefonů, levných i špičkových smartphonů, tabletů, mobilního příslušenství a aplikací, i letos vám s rozhodováním na MobilManii pomůžeme. Začínáme s kategorií běžných mobilů. Naše partnerské weby pak poradí s ostatní elektronikou. Články budou přibývat každý den.

Kdy je lepší běžný mobil?

  • když hledáte telefon okolo tisícovky
  • když chcete většinou jen volat a psát zprávy
  • když nedáte dopustit na tlačítkovou klávesnici
  • když se nechcete učit s dotykovým displejem
  • když nechcete mobil často nabíjet
  • když nepotřebujete žádné speciální funkce
  • když nebudete příliš často chodit z mobilu na internet
  • když netoužíte stahovat kvanta rozšiřujících aplikací

Běžné (někdy nazývané též „hloupé“) telefony jsou v současné době kralujících smartphonů spíše jen doplňkem portfolia některých výrobců. Běžný mobil postačí jako druhý záložní přístroj, který se proti smartphonům může obvykle chlubit mnohonásobnou výdrží baterie. V neposlední řadě jsou běžné mobily stále cenově nejdostupnějšími telefony. Pokud nevyžadujete pokročilejší funkce spojené se smartphony, máte k dispozici poměrně široké spektrum produktů od základních modelů za pár stokorun až po lépe vybavené mobily za několik tisíc. Telefony jsme pro vás seřadili podle cenovky od nejlevnějšího po nejdražší.

Odkazy na produkty uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu CZC.cz. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, učiněné na základě našich recenzí a osobních zkušeností. Rady uvedené v tomto článku bychom s klidným svědomím dali i svým známým. Odkazy do e-shopu jsme přidali až dodatečně.


Nejlevnější na trhu: Samsung E1200

Orientační cena: 450 Kč

Hledáte-li opravdu nejlevnější dostupný mobil, sáhněte po modelu Samsung E1200. Na trhu figuruje spolehlivě už druhým rokem, Samsung jej prakticky nemá důvod nahrazovat. Běžné mobily totiž nepodléhají zastarání tak rychle jako modernější smartphony. A co si budeme nalhávat, u některých dárků zkrátka rozhoduje cena. Čím bude nižší, tím lépe pro vaši peněženku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung E1200 je nejlevnějším značkovým telefonem na trhu

Telefon vyjde na necelou pětistovku, pokud však obdarovaný hodlá pouze volat a posílat SMS, svůj účel bezezbytku splní. Plastový mobil s naprosto základními funkcemi má mechanickou číselnou klávesnici a maličký, přesto barevný (a samozřejmě nedotykový) TFT displej s rozlišením 128 × 128 bodů. Na výběr je v černé a stříbrné barvě.

Samsung E1200
Keystone
rozměry a hmotnost: 108 × 45 × 13,5 mm, 65 g
displej: 1,5", nedotykový TFT LCD, 128 × 128, 119 PPI
sítě: GSM
konektivita: bez USB
paměť: ? GB, baterie: 800 mAh
procesor: neuvádí se
operační systém: nestandardní
fotoaparát: telefon nemá fotoaparát
7 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Článek pokračuje v další kapitole »

Témata článku: , , , Alcatel One Touch 2010, Alcatel One Touch 2040D, Aligator A370, CAT B25, Huawei G5000, Nokia 105, Nokia 105 (2015), Nokia 515, Nokia 515 Dual SIM, Nokia Asha 210, Nokia Asha 210 Dual SIM, Samsung E1200, Samsung S5610, Uživatel zvyklý, MOBI, Velký plus, Zhoršený zrak, Speciální tlačítko, Nejlepší mobil, Plastový mobil, Vánoce ??, Kovová klasika