10 nejlepších špičkových smartphonů [Vánoce 2015]

Vánoce jsou za dveřmi. Pokud letos plánujete štědrou nadílku, nechte se inspirovat našimi tipy na 10 nejlepších smartphonů současnosti.

Trh se špičkovými smartphony nabyl za půldruhého roku ještě jemnějšího dělení. Můžete vybírat mezi tzv. superphony s nejlepší možnou výbavou a dobře vybavenými smartphony, jež jsou obvykle o několik tisíc levnější. Cenová hranice nejvyšší kategorie smartphonů začíná na zhruba 10 tisicích korun.

Kdy koupit špičkový smartphone?

  • když chcete nejlepší zpracování a design
  • když chcete kvalitní fotoaparát
  • když chcete velkou vnitřní paměť
  • když chcete jemný displej
  • když chcete nekompromisní výkon
  • když využijete LTE
  • když můžete za telefon utratit 10 tisíc a víc 
  • když chcete zkoušet nové a unikátní technologie
  • když se chcete odlišit a ukázat, že na to máte

Letošní modely se vyznačují obvykle vysokou cenou, za kterou ovšem získáte aktuálně nejlepší dostupné technologie. Loňské top smartphony jsou naopak o něco levnější, přitom stále morálně nezaostávají. Zde je redakční výběr deseti nejpovedenějších modelů.

Na MobilManii vám před Vánoci pomůžeme zorientovat se v široké nabídce běžných telefonů, levných i špičkových smartphonů, tabletů, mobilního příslušenství a aplikací. Naše partnerské weby pak poradí s ostatní elektronikou. Články budou vycházet každý den.

Produkty jsou řazeny podle průměrné ceny od nejlevnějšího po nejdražší.

Odkazy na smartphony uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu T.S.BOHEMIA. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme k nim přidali až dodatečně.

Rozhodněte, který je nejlepší! Prohlédněte si náš výběr a v poslední kapitole pak můžete hlasovat, který špičkový smartphony byste si vybrali.


Nejlevnější superphone: LG G3 (32 GB)

Aktuální cena:  8 990 Kč

LG G3 se sice prodává už půldruhého roku, ale za tu dobu neztratilo mnoho ze svého lesku. Již vloni totiž Jihokorejci jako první přišli na trh s 2K displejem a právě tato „předimenzovaná“ výbava udržela model mezi letošní špičkou. Za aktuálnějšími modely G3 výrazněji nezaostává ani v dalších parametrech. Například fotoaparát s rychlým laserovým ostřením se může stále měřit s těmi nejlepšími, stěžovat si nebudete ani na nedostatek výkonu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Příjemným bonusem LG G3 je vestavěné bezdrátové nabíjení

V české distribuci se G3 oficiálně prodává ve verzi s dostatečnou vnitřní pamětí 32 GB. Pokud by vám jeho (byť kvalitní) plastová konstrukce přišla příliš obyčejná, můžete sáhnout po následnickém modelu LG G4 s koženým zadním krytem. Je ale potřeba připlatit další 4 tisíce. LG G3 je cenově nejdostupnějším značkovým superphonem současnosti.

LG G3 32GB
rozměry a hmotnost: 146 × 75 × 8,9 mm, 149 g
displej: 5,5", kapacitní IPS LCD, 1 440 × 2 560, 534 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 5, Bluetooth 4, GPS
paměť: 32 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 3 GB, baterie: 3 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 801 (4× Krait 400, 3 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.4 (Kitkat)
fotoaparát: 13MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
41 %
vybavenost
cena: už se neprodává

V další kapitole doporučíme smartphone s nezvykle velkou kapacitou paměti.

Témata článku: , , , , , , , , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 6s, Apple iPhone 6s 128GB, Apple iPhone 6s 64GB, Asus Zenfone 2, Asus Zenfone 2 (ZE500CL), Asus Zenfone 2 64GB, Asus Zenfone 2 Deluxe Special Edition, Asus Zenfone 2 Laser (5.0), Asus Zenfone 2 Laser (5.5), Blackberry Priv, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One A9