10 tipů na nový tablet [redaktoři radí]

Vybrat správný tablet je skoro stejné umění, jako zvolit ideální mobil. Tabletů existuje nepřeberné množství, zde jsou ty nejpovedenější.

Kategorie multimediálních zařízení pro konzumaci obsahu, zkráceně tabletů, se v posledních letech výrazně rozrostla a produkty se diferencovaly do širokého cenového spektra, podobně jako smartphony. Použitelný tablet seženete zhruba od půldruhého tisíce korun, je ale třeba počítat s některými kompromisy.

K čemu je dobrý tablet?

  • k prohlížení internetu
  • ke čtení elektronických magazínů
  • k vyřizování e-mailů
  • k hraní her
  • ke sledování filmů
  • k prohlížení fotografií
  • k telefonování a posílání SMS
  • k zabavení dětí
  • s připojenou myší nebo klávesnicí může částečně nahradit notebook

Shora jsou cenovky téměř neohraničené a závisí zejména na tom, zda se rozhodnete pro tablet s 3G/LTE modulem (lze do něj vložit SIM kartu) a jak velkou vnitřní paměť požadujete.

Na MobilManii vám před začátkem léta pomůžeme zorientovat se v široké nabídce běžných telefonů, levných i špičkových smartphonů, tabletů, mobilního příslušenství a aplikací. Naše partnerské weby poradí
s ostatní elektronikou. Články vycházejí každý den.

Produkty jsou seřazeny podle průměrné ceny od nejlevnějšího po nejdražší.

Odkazy na produkty uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu Alza.cz. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme k nim přidali až dodatečně.


Rozumný tablet pod 2 tisíce: GoClever Insignia 700 Pro

Aktuální cena: 1 690 Kč

Tablety v nejnižší cenové kategorii se obvykle potýkají s nedostačující výbavou a značnými kompromisy, které mohou negativně ovlivnit pohodlnost používání a plynulost práce. To ovšem není případ androidového tabletu GoClever Insignia 700 Pro, který za cenu necelých sedmnácti stovek přináší 2 GB RAM a sedmipalcový IPS displej s dostačujícím rozlišením 1 024 × 600 bodů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tablet GoClever Insignia 700 Pro nevyniká designem, výbava je ale za danou cenu dobrá

Zařízení pracuje Androidem 4.4 KitKat. Vestavěný dvoujádrový procesor Intel Atom Z2520 postačuje na všechny běžné činnosti, problém můžete mít pouze se spuštěním náročnějších her. Tablet se hodí na pohodlné čtení e-magazínů, vyřizování e-mailů a sledování videa. Vestavěnou vnitřní paměť 8 GB lze rozšířit kartou microSD. Kapacita baterie 3 000 mAh postačuje, 2Mpx fotoaparát je v tabletu pouze do počtu.

Témata článku: , , , Acer Iconia Tab 8 A1-810, Acer Iconia Tab 8 A1-810 16GB Wi-Fi, Acer Iconia Tab 8 A1-811, Acer Iconia Tab 8 A1-830, Acer Iconia Tab 8 A1-840, Acer Iconia Tab 8 A1-840FHD, Apple iPad, Apple iPad (3. generace), Apple iPad (3. generace) 16GB 3G, Apple iPad (3. generace) 32GB 3G, Apple iPad (3. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad (3. generace) 64GB 3G, Apple iPad (3. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace), Apple iPad (4. generace) 128GB 3G, Apple iPad (4. generace) 128GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace) 16GB 3G, Apple iPad (4. generace) 32GB 3G, Apple iPad (4. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace) 64GB 3G, Apple iPad (4. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad 16GB 3G,