11 netradičních způsobů, jak využít GPS tracker

GPS lokátory nemusí sledovat jen auta. Jde to i s pivem, kravami, motorkou na cestě kolem světa, modelem letadla, včelami a mnohým dalším.

GPS moduly, umožňující dálkové sledování pohyblivého objektu, se zabydlely v běžné praxi mnoha oborů. Samostatné GPS lokátory se využívají zejména pro sledování vozidel. Následujících 11 příkladů vás přesvědčí, že tím to zdaleka končit nemusí.

1. Včelí úl

007 by se divil

GPS trackery jsou dnes neuvěřitelně dostupné. Zařízení o velikosti blížící se krabičce od sirek koupíte za ceny od 1 000 do 10 000 Kč v závislosti na kvalitě a vlastnostech. Díky tomu může i běžný člověk sledovat pohyb téměř jakéhokoli představitelného objektu. Hrdinové špionážních románů musí závidět.

Možná si řekněte, že zajímavější by bylo sledovat samotné včely, ale včelaři to vidí jinak. Úl totiž často stojí osamoceně v krajině a přístup má k němu kdekdo. A protože jsme v Česku, může se přihodit, že se někomu zalíbí a vypůjčí si ho i se včelami.

Aby se majitel dozvěděl o případné krádeži, do úlu se uschová GPS tracker s externí vysokokapacitní baterií. Tato kombinace vydrží pracovat až půl roku. Modul lze nastavit tak, aby svému majiteli okamžitě hlásil uvedení do pohybu, případně průběžně informoval o své poloze, pokud je na cestě.

Aby nebyl GPS modul na první pohled viditelný, je důležité ho dobře schovat. Dá se použít třeba barevný kufřík, který dobře ladí s designem samotného úlu. Ani včely si nestěžují.

Klepněte pro větší obrázek 
Malý kufřík se ve včelím úlu snadno ztratí
Diskuze (22) Další článek: Počet smartphonů v Evropě za pět let převýší počet obyvatel

Témata článku: , , , , , Způsob, Běžný člověk, Včela, Sluneční záření, Net, Kufřík, Veletržní areál, Marketingový manažer, Stádo, Hmyz, Zásilka, Pavilon, Jak, Meteostanice, Zemědělský stroj, Netradiční způsob, Přímá cesta, Autíčko