1,3megapixelový foťáček pro kapesní počítače

Společnost HP včera představila digitální foťáček pro kapesní počítače iPaQ Pocket PC. Od podobných zařízení se liší poměrně vysokým rozlišením, které dovoluje zhotovit již poměrně kvalitní fotografie.

Společnost HP včera představila přídavný digitální fotáček HP Photosmart pro svou kolekci kapesních počítačů iPaQ Pocket PC. Digitální foťáček byl představen jako příslušenství do slotu SDIO a disponuje vysokým rozlišením 1,3 megapixelů. Tedy s rozlišením, ze kterého už lze vyrobit „rozumné“ fotografie v papírové podobě. S malým objektivem lze z důvodů snadné ovladatelnosti rotovat s volností 180 stupňů.

Nevýhodou přídavného foťáčku je absence jakékoli vnitřní paměti – vše se tedy ukládá přímo do kapesního počítače a jelikož slot SDIO zabírá už foťáček, nelze vložit zároveň rozšiřující paměť.

Kamerka ve spojení s kapesním počítačem své uplatnění jistě nalezne. Pro někoho jen pro zachycení zajímavých okamžiků, jiný ocení nahrávání krátkých videosekvencí. Pomocí Bluetooth nebo i IrDA pak pořízené snímky dostanete do dalšího kapesního počítače nebo do svého stolního počítače, či rovnou odešlete do tiskárny. Přímo se nabízí model HP Deskjet 450 podporující modrozubé Bluetooth.

Digitální kamerka HP Photosmart je plně automatická. Uživatel si nanejvýš může pohrát se zaostřováním na určitou vzdálenost. Spolu s kamerkou se v balení objeví i další podpůrný software.

  • HP Mobile Printing for Pocket PC – jak z názvu vyplývá – určen pro přímý tisk z kapesního počítače.
  • HP Photo Center - software pro editaci fotografií za účelem redukce jevu červených očí, a jiných. Vhodný také pro vytváření alb a prezentací.
  • HP Photo Unload – když je iPaQ vložen v synchronizační kolébce, software jej automaticky celý prohledá a pokud nalezne nové obrázky, přesune je do vybraného adresáře na disku.

Na trhu se HP Photosmart objeví už v říjnu za blíže neurčenou cenu.

Diskuze (8) Další článek: Jak fungují a čím se liší displeje mobilů (téma týdne)

Témata článku: , , , , F +, Pro +, Počítač, Kapesní počítač, Podpůrný software,