17 největších novinek v iOS 17, kvůli nimž si co nejrychleji stáhněte aktualizaci do iPhonu

  • iOS 17 ode dneška míří do iPhonů
  • V redakci už jsme jej vyzkoušeli
  • Ukážeme vám ty nejzajímavější novinky

Apple dnes vypouští finální verzi iOS 17 mezi koncové uživatele. Operační systém pro iPhony přináší mnoho novinek a vylepšení. Většinu už jsme si stihli v rámci vývojářské bety vyzkoušet. Zde je seznam nejzajímavějších „fíčur“, které na iOS 17 oceníte nejvíc.

Klepněte pro větší obrázek

„Plakáty” kontaktů

Stejně jako jde od loňska přizpůsobit zamykací obrazovku, úplně stejným způsobem se nově mění grafika kontaktů. U těch lze nově kromě fotografie i měnit tzv. plakát. Ten vidíte u informacích o kontaktu nebo při příchozím hovoru. K tvorbě plakátu může využít fotografie za galerie či vlastní grafiku, ale i MeMoji. U grafiky kontaktů pak můžete pracovat s hloubkou obrazu a například u své podobizny odstranit pozadí. Dále lze měnit fonty, barvy a vše co vás napadne. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V iOS 17 si Apple připravil tzv. „plakáty” kontaktů, které si můžete libovolně přizpůsobit a sdílet s přáteli. 

NameDrop pro přenos kontaktů

Apple už roky používá službu AirDrop pro sdílení souborů, nyní přidává novou nadstavbu služby zvanou NameDrop. S jeho pomocí si mohou uživatelé iPhonu (ale i Apple Watch) snadným přiblížením vyměnit kontakty. Jste na pracovní schůzce a nemáte vizitku? Přiložte iPhone k iPhonu klienta a vaše kontaktní informace včetně fotky či zmíněného plakátu se mu objeví na displeji. Tuto funkci jsme bohužel kvůli absenci druhého zařízení s iOS 17 zatím nemohli vyzkoušet.

Klepněte pro větší obrázek
Nová funkce NameDrop má sloužit k snadnějšímu sdílení kontaktů pouhým přiložením iPhonu k jinému.
Diskuze (54) Další článek: Chytré platební karty budou mít k telefonům ještě blíže. Z Androidu zjistíte jejich poslední známou polohu

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , , , , , Hey, Plakát, Apple IOS, Journal, Chrome, Blízký kontakt, AirPlay, Apple mapa,