20 milionů za dva měsíce: Galaxy S4 se prodává rychleji než trojka

V reakci na nedávnou zprávu o tom, že prodeje Galaxy S4 zůstávají za očekáváním, jeden z šéfů Samsungu JK Shin uvedl, že během dvou měsíců od startu prodeje se prodalo už dvacet milionů kusů tohoto přístroje. Informoval o tom korejský server Inews24. Znamenalo by to, že Galaxy S4 je naopak vůbec nejrychleji prodávaným smartfonem od Samsungu, protože například jeho loňský veleúspěšný předchůdce Galaxy S III se na dvacet milionů dostal až za 100 dnů. Samsung ale uvádí pouze to, kolik kusů poslal ze svých továren do obchodů, a jestli se tyto kusy dostaly až ke koncovým zákazníkům, jasné není.

Jsou-li pravdivé předchozí zprávy o špatných prodejích, na jejichž základě klesly akcie Samsungu o 11 %, mohlo by to znamenat, že obchody si u Samsungu objednaly příliš mnoho kusů Galaxy S4 a ty teď zůstávají na skladech. V dalších měsících by tak obchody mohly objednávky pozastavit, dokud se zásoby neprodají, a čísla uváděná Samsungem by se zhoršila. Vlajkovou loď však v nejbližších měsících doplní řada odvozených produktů Galaxy S4 Mini, Active a Zoom, které díru po prodejích nejvyššího modelu pomohou zacelit.

Diskuze (57) Další článek: T-Mobile v červenci: tři novinky a četné slevy

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4 mini, Samsung Galaxy S4 mini Duos, Samsung Galaxy S4-A, Galaxy s, Mé Galaxy, Pro +, Mil, Trojka, GAL, Měsíc, Meš