29 milionů za čtvrt roku. Nejprodávanějším smartphonem předvánoční sezóny 2017 byl...

Není to žádné velké překvapení. Výroční iPhone X od Applu se stal nejprodávanějším smartphonem ve čtvrtém kvartálu 2017, který zahrnuje i tradiční předvánoční nákupní horečku. Díky operátorsky zaměřeným trhům, jako je například ten ve Spojených státech, a štědrým dotacím se i přes vysokou pořizovací cenu stal nejčastěji kupovaným modelem. V analýze to uvedla agentura Canalys.

Klepněte pro větší obrázek

Apple se ještě začátkem listopadu potýkal s velkými výpadky v dodávkách, ale koncem stejného měsíce už se podařilo produkci navýšit a do Vánoc uspokojit většinu zájemců. Vedle amerických trhů se iPhonu X dařilo také v Číně, kde Canalys odhaduje distribuci v objemu 7 milionů kusů. Podle analytiků se dobře prodávaly i další aktuální iPhony 8. Zda to ale bude stačit na překonání 78,3 milionů kusů všech iPhonů ve stejném období roku 2016, ukážou až finanční výsledky Applu, které by měly vyjít začátkem února.

Začátek prodeje iPhonu X provázely problémy:

Diskuze (8) Další článek: NUU G3, kopie budoucího Samsungu Galaxy S9+, jde do prodeje za 200 dolarů

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Apple iPhone X, Čtvrtý kvartál, Sezóna, Smartphone, Kus, Milión kusů, Finanční výsledek, Spojené státy, Stejný měsíc, Čtvrt roku, Překonání, Pře, Předvánoční sezóna, Velké překvapení, Čtvrt, Americký trh,