3G revoluce Vodafone: Praha, Brno a desítky dalších

Vodafone spustil 3G pro celé Brno, signál má 70% Prahy a do roka přibudou desítky velkých měst. Obyvatelé mohou testovat zadarmo!

To, co všichni MobilManiaci vědí už od soboty, bylo dnes oznámeno i v oficiální rovině. Vodafone dnes spustil vysokorychlostní internet 3G v celém Brně a pro 70 % populace Prahy. Ve zbylé části hlavního města spustí Vodafone rychlá mobilní data do konce června. Do roka bude 3G od Vodafonu ve třiceti až čtyřiceti velkých městech v republice, včetně všech krajských měst. Noví i stávající zákazníci Vodafonu si nyní mohou 3G v Brně a v Praze vyzkoušet na jeden měsíc zdarma.

Díky 3G budou moci zákazníci surfovat na internetu v notebooku nebo v mobilním telefonu reálně 10x až 15x rychleji než na dosavadní technologii EDGE. Za zrychlení si přitom zákazníci nic nepřiplatí, 3G bude dostupné v rámci stávajících datových tarifů.

 

Není vám něco kolem Vodafone 3G jasné? Máte dotaz? Zeptejte se přímo Pavla Kose z Vodafonu! Náš on-line rozhovor začíná hned po skončení tiskové konference.

 

Datový tarif Připojení na stálo, který je vhodný pro surfování a stahování většího množství dat, si nyní navíc mohou zákazníci v Brně a v Praze vyzkoušet na jeden měsíc zdarma. Když se ho poté rozhodnou dále využívat, získají praktický USB modem za zvýhodněnou cenu 77 Kč.

TIP: Uživatelé, kteří mají technický problém s nastavením svého 3G zařízení, se mohou obrátit na adresu 3G@vodafone.cz

Vodafone využívá pro provoz 3G sítě nejnovější technologii HSPA (High Speed Packet Access) od společnosti Huawei. Ta umožňuje připojení k mobilnímu internetu rychlostí až 7,2 Mb/s pro download a až 2 Mb/s pro upload.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Aktuální pokrytí Prahy a Brna podle mapy na stránkách operátora (měřítko mapy je v obou případech stejné)
Klepněte pro větší obrázek 
Kromě 3G sítě nabízí Vodafone i síť 2G - EDGE, která je nyní dostupná pro více než 95 % obyvatel České republiky.

Přehled datových tarifů Vodafone pro mobil i počítač:

  FUP Cena Cena s 10% slevou
„Po svém“
Připojení na stálo 3 GB 525 Kč / měsíc 472,5 Kč / měsíc
Internet do mobilu na měsíc 100 MB 177 Kč / měsíc 159,5 Kč / měsíc
Internet do mobilu na den 5 MB 17 Kč / den -

Diskuze (121) Další článek: Google Street View pokrývá již 95 procent Velké Británie

Témata článku: , , , , DESI, Voda, Děs, Brno, Revoluce,