5 tipů pro Apple Watch. Hodinky najdou ztracený iPhone, odemknou ho a zastoupí spoušť foťáku

  • Chytré hodinky zdaleka neslouží jen k zobrazování notifikací
  • S Apple Watch jde provádět spousta zajímavých kousků
  • Vybíráme pět nejužitečnějších tipů, třeba se budou hodit

Hodinky Apple Watch nabízí spoustu zajímavých funkcí a vychytávek. Někdy jde o významné propagované funkce, někdy jde jen o drobnosti, co mohou pomoci při používání nebo jen zlepšit uživatelský zážitek. Právě na několik takových se podíváme.

Apple Watch Series 7 45mm Apple Watch Series 7 45mm
nabízí 8 obchodů za ceny od 7 499 Kč
Srovnat ceny na Živě

Najdi ztracený iPhone

Znáte to, jste doma, chcete odejít nebo si něco zařídit a najednou nevíte, kam jste odložili telefon. Pokud vlastníte Apple Watch nemusíte jej zdlouhavě hledat. V bytě či menším domě bude iPhone pravděpodobně stále v dosahu hodinek. Není tak nic jednoduššího než vytáhnout spodní lištu a najít ikonku zvonícího telefonu. Stiskem se pak na telefonu rozezvoní upozornění.

Klepněte pro větší obrázek
V hodinkách hledejte ikonku zvonícího telefonu.

Vzdálená spoušť fotoaparátu

Hodinky Apple Watch mohou sloužit také jako spoušť fotoaparátu, což se hodí například při focení sebe nebo rodiny a nemáte nikoho, kdo by vás mohl vyfotit. Není nic jednoduššího než telefon někam opřít nebo dát na stavit, zaměřit a spoušť aktivovat na hodinkách až bude správný čas. Kromě náhledu zde navíc můžete aktivovat blesk, či HDR. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hodinky vám pomohou fotit sami sebe, a to i s volbou blesku či HDR.

Odemknutí iPhonu hodinkami

Pokud využíváte Face ID, určitě jste mnohokrát pocítili jeho nevýhodu při používání s nasazeným respirátorem. Hodinky vás s ním totiž nerozpoznají a vy si ji tak musíte stáhnout nebo zadat kód. Pokud máte hodinky Apple Watch, lze v nastavení iPhonu aktivovat možnost odemykání pomocí hodinek. V takovém případě telefonu stačí vědět, že máte hodinky nasazené a telefon odemkne. Funkci aktivujete v Nastavení -> Face ID a kód -> Odemknout pomocí Apple Watch. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V nastavení Face ID se schovává možnost odemykání hodinkami.

QWERTY na Apple Watch

Na hodinkách Apple Watch lze od verze Series 7 díky většímu displeji využívat virtuální QWERTY klávesnici k zadávání textu. Bohužel v České republice není ve výchozím stavu dostupná kvůli angličtině. Aktivujete ji však tím, že změníte jazyk hodinek v aplikaci Watch. Jazyky doporučíme ponechat v hodinkách oba včetně češtiny, pokud jste na ni zvyklí. Nastavení najdete v aplikaci Watch -> Obecné -> Jazyk a oblast

Klepněte pro větší obrázek
QWERTY na hodinkách bohužel funguje pouze v angličtině

Optimalizace baterie

Apple Watch jsou při běžném používání jednodenním zařízením. Pokud je tedy chcete používat na delší dobu, určitě je dobré hledět na životnost baterii. K tomu pomůže skrytá funkce optimalizovaného nabíjení. Ta funguje tak, že se hodinky naučí, kdy je dobíjíte a tomu nabíjení přizpůsobí. Pokud je například dobíjíte přes noc, dobijí se v noci maximálně na 80 % a zbytek dobijí až nad ránem. Funkci najdete v nastavení hodinek v sekci Baterie -> Kondice baterie.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Optimalizované nabíjení vede k lepší životnosti baterie hodinek
Diskuze (5) Další článek: Stačí jeden přepínač a hry poběží na maximum. Samsung vydal záplatu systémové služby GOS

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , Spoušť, Tip, Zajímavý kousek, Series, Foťák, Watch, Nastavení, Česká republika, Nastavení hodinek, Telefon, F +, Pro +,