5G na stůl, za okno i na cesty. Huawei uvedl routery pro sítě nové generace

Kromě notebooků a skládacího smartphonu Mate X uvedl Huawei na veletrhu v Barceloně také několik nových přístupových zařízení, které poslouží k připojení do sítí páté generace. Na výběr bude venkovní i vnitřní připojení a také kompaktní 5G modem na cesty.

Huawei 5G CPE Pro je přístupový bod kombinovaný s routerem, který nabízí širokopásmové připojení pro domácnost. Vzájemně propojí IoT zařízení i koncové terminály. Pro připojení k 5G síti využívá čipset Balong 5000. Je zde ale i zpětná kompatibilita se staršími sítěmi (4G, 3G i 2G). Pokud síla 5G nebude dostatečná, dostane přednost LTE. Pro lokální bezdrátový přenos slouží Wi-Fi 6 s teoretickou rychlostí stahování až 4,6 Gbit/s v pásmu 6 GHz nebo až 6,5 Gbit/s ve vysokofrekvenčních pásmech na milimetrových vlnách.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei 5G CPE Pro

Protokol Huawei HiLink umožní k routeru připojit všechna podporovaná chytrá zařízení na jedno kliknutí. Díky kompatibilitě s protokolem WPS nebude nutné zadávat heslo při připojení na Wi-Fi pro každé zařízení zvlášť.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei 5G CPE Win

Huawei 5G CPE Win je varianta routeru pro umístění za okno nebo na fasádu – tedy do venkovního prostoru, aby přijímaný signál nebyl rušen stěnami budovy. Zařízení splňuje normu odolnosti IP65 a nevadí mu, když zmokne. Uvnitř pracuje opět čipset s 5G modemem Balong 5000.

Klepněte pro větší obrázek
Huawei 5G Mifi

Do třetice uvedla čínská značka ještě přenosný modem Huawei 5G Mifi (Mobile Wifi) kombinovaný s powerbankou o kapacitě 8 000 mAh. Funguje zde dokonce bezdrátové dobíjení. Konektivitu na 5G zajišťuje známý Balong 5000.

Váš názor Další článek: Osobní data jako v nedobytném hradu. Camelot ochrání hesla, fotky, poznámky a má vlastní chráněný chat

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , Připojení, HiLink, Nová generace, Pro +, Huawei HiLink, Rychlost stahování, Mat X, Zařízení, Nový přístup, Huawei Matebook, WPS, Okno,