5G neznamená nebezpečné ani drahé. Naopak

Pojem 5G byl ještě nedávno pro mnoho lidí naprosto cizím, snad i tajemným.

Za pandemii však mobilní sítě páté generace nemohou a není třeba se jich bát ani z jiných důvodů. Dnes začínají být standardní součástí smartphonů a jejich masové rozšíření, které výrazně zjednoduší komunikaci, je na spadnutí. Také v České republice se již dostupnost přístrojů s připojením k 5G zlepšuje, a to i díky produktům značky realme.

Stále téměř polovina Čechů vůbec neví, jaké možnosti svým uživatelům síť páté generace přináší. Zde je tedy drobná geneze:

Díky 1G jsme mohli uskutečňovat pouze hlasové hovory, 2G nám dalo textové zprávy. Třetí generace přinesla možnost posílat videa, obrázky a další multimediální soubory, současná síť 4G – nebo také LTE – umožňuje třeba video hovory ve full HD rozlišení či mobilní televizi. Od spuštění v roce 2010 se rychlost 4G až zdesetinásobila.

Klepněte pro větší obrázek

5G však jde ještě dál a přináší takovou rychlost přenosu dat, jaká byla dříve těžko představitelná. Časem může být přenos až stokrát rychlejší oproti telefonu, který právě teď máte u sebe. Je libo stažení filmu během několika vteřin? Žádný problém. Hovory by s touto sítí měly být tak rychlé, že nebude docházet k žádnému zpoždění. Své příbuzné či kamarády tak uslyšíte v reálném čase, i když budou třeba na druhém konci světa.

Rychlost přenosu dat a další výhody 5G pochopitelně nevyužijí jen běžní spotřebitelé na svých chytrých telefonech či při domácím připojení, ale třeba i pracovníci ve zdravotnictví či státní samosprávě. Příchod nové generace sítí napjatě očekává celá ekonomická sféra.

Provoz 5G byl spuštěn v roce 2019 ve východní Asii a nejlidnatější kontinent stojí i nadále v čele rozvoje těchto sítí. Zatímco v České republice se mohou z výhod 5G zatím těšit nejvýše tisícovky uživatelů, v Asii jsou to desítky milionů. To se ale brzy může změnit. Vždyť třeba díky produktům značky realme se na 5G můžete již dnes pohodlně připojit i vy.

Klepněte pro větší obrázek

Od jiných telefonů na našem trhu, které zvládají tuto ultra rychlou síť, produkty realme odlišuje zejména výrazně nižší cenovka. Model realme 7 5G seženete již za 7499 korun, v rámci slevové akce Black Friday do pondělí 30. listopadu dokonce ještě o tisícovku levněji. Jedná se tak o zdaleka nejlevnější 5G telefon v Česku.

Podporou nejrychlejší sítě a těžko přemožitelnou cenou ale realme 7 5G své výhody nevyčerpává. Chlubí se i nadčasovým designem či rychlým nabíjením s baterií o kapacitě 5000 mAh. Velikost baterie zohledňují při výběru telefonu více jak tři čtvrtiny Čechů, a jestli mezi ně patříte i vy, je pro vás realme 7 5G skvělou volbou.

V blízké budoucnosti budou chytré telefony s připojením k 5G nutností. Proč se nepřipravit už dnes?

Další článek: Zpátky v čase: Sony s Ericssonem vyvíjelo komunikátor Vaio. Takhle mohl vypadat