9 lehce paranoidních tipů a triků, jak si ve WhatsApp zabezpečit soukromí

  • Řešíte přes WhatsApp věci, k nimž by se neměl dostat nikdo cizí?
  • Máme pro vás 9 tipů na zvýšení ochrany soukromí a bezpečnosti
  • Udělejte z komunikátoru nedobytnou pevnost!

Přes komunikační aplikace uživatelé řeší nejrůznější témata – od pracovních úkolů, přes běžné konverzace, až po vysloveně soukromé věci. Nejen z tohoto důvodu je vhodné dbát na to, aby se k těmto informacím nedostal někdo nepovolaný. V tomto článku vám ukážeme devět způsobů, jak si zabezpečit soukromí v komunikační aplikaci WhatsApp.

Zkontrolujte šifrování soukromých konverzací

Přestože WhatsApp ve výchozím nastavení šifruje všechny konverzace, někdy je přeci jen lepší to zkontrolovat. Doporučujeme to především při sdílení citlivých informací, ke kterým by se neměl dostat nikdo další.

Ověřit si, zda je konverzace s daným kontaktem šifrována, můžete poměrně snadno a rychle. V otevřeném chatu nejprve klepněte na tři tečky v pravém horním rohu a z nabídky zvolte Zobrazit kontakt. Pak klepněte na položku Šifrování – měl by se zobrazit QR kód a dvanáct pětimístných čísel ve třech řádcích.

Klepněte pro větší obrázek 
Bezpečnostní kód konverzace

Těchto 60 číslic tvoří váš bezpečnostní kód, jež je jedinečný pro každý chat. Vzájemným porovnáním kódů mezi účastníky chatu (ideálně přes nějakou jinou komunikační platformu) můžete ověřit, zda jsou zprávy odeslané v chatu opravdu opatřeny koncovým šifrováním.

Sdílení tohoto kódu se vůbec nemusíte bát! Bezpečnostní kód je jen viditelnou verzí speciálního klíče sdíleného uživateli. Není tedy třeba se obávat narušení soukromí, protože se nejedná o samotný klíč k rozšifrování konverzace.

Diskuze (8) Další článek: Limitovanou edici krytů pro Honor 50 ozdobí krystaly české značky Preciosa

Témata článku: , , , , , , , Chata, Aplikace, Zachování soukromí, Disk Google, Faktor, Konverzace, Nastavení, Viditelnost, Trestní řízení, Přečtení, Zálohování, Formát, Odemykat otisk prstu, Adresát, Touch ID, Otisk, Horní roh