A zase odklad. Skládací Motorola Razr dobrovolně přenechá prvenství Samsungu

Už to začíná být dost podezřelé. Motorola představila Razr se skládacím displejem loni v listopadu, a příliš rychle s ním na trh nespěchala. Předprodej měl začít 26. prosince, firma však skládačku odložila a uvedla hodně zvláštní důvod:  „Motorola se rozhodla přizpůsobit termín předprodeje tak, aby lépe odpovídal poptávce uživatelů. Pracujeme na zajištění takového množství, abychom co nejlépe zajistili dostupnost Razeru v době startu prodeje.” 

Ve druhé polovině ledna Motorola uvedla, že předobjednávky odstartují 26. ledna s tím, že se na pulty obchodů dostane 6. února. Motorola musela navenek držet pozitivní PR, takže uvedla, že za zdržením stojí neskutečný zájem ze strany veřejnosti o model, který spadá do legendární řady Razr. Už tehdy se nám to však nezdálo. Pokud má Motorola málo kusů, může upřednostnit první zájemce, a ti zbývající by si počkali na modely z druhé várky. Plošný odsun startu prodejů však znamená něco úplně jiného...

V pondělí jsme vás informovali o tom, že se prodej Razru v USA konečně blíží, a jako rozhodné datum padl 14. únor. Jenže o dva později je zase všechno jinak. Ještě včera na webu americké Motoroly a operátora Verizon svítilo datum 18. února, dnes je u amerického operátora uváděn 25. únor! A mezi řádky se začíná šuškat o tom, že Motorola musí mít s novým modelem nějaké nespecifikované potíže. Můžeme se jen domnívat, že za zdržením stojí problémy se skládacím displejem, který se u Motoroly objevuje vůbec poprvé. A je to i pravděpodobné, problémy s novými skládacími panely potkaly i Samsung Galaxy Fold.

Motorola na trh s Razrem spěchat nemusela, teď už však hazarduje s budoucností své první skládačky. Samsung představí Galaxy Z Flip 11. února a již 14. února má jít do prodeje. To by pro Motorolu byla velmi citelná řána, ještě z toho úhlu pohledu, že konkurenční véčko od Samsungu dostane výkonnější čipset a jeho displej nebude krytý plastovou fólií, ale ultratenkým sklem. Nepřecenila snad Motorola přeci jen své síly?

První dojmy ze skládací Motoroly Razr:

Via GSMarena

Diskuze (18) Další článek: Nejlevnější smartphone s umělou inteligencí jde do prodeje. Slibuje i Android 10

Témata článku: Motorola, , , , , , Motorola Razr (2019), Start prodeje, Samsun, Model, Verizon, Razer, Displej, Odklad, Zdržení, Prvenství, Motorola Razr +, Skládačka, Ohebná Motorola Razr, Únor, Razru, Zajištění,