Acery konečně umí LTE. Novinky z CES naživo [video]

Acer na veletrhu CES 2015 představil dvojici nových smartphonů. Výrobce konečně dokáže nabídnout modely s podporou sítí 4G.

Jednou z prvních novinářských akcí na letošním veletrhu CES 2015 v Las Vegas byla tisková konference Aceru. Tchajwanská společnost na ní představila dohromady počítačové, herní i mobilní novinky. Ve smartphonech se však u Aceru zatím neděje nic převratného. Půldruhého roku starý high-end Liquid S2 stále nemá nástupce.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Výrobce pouze dohání to, co i levná konkurence dokázala nabídnout již v uplynulém roce – podporu sítí 4G. Acer, který spoléhá výhradně na výpočetní řešení krajanského producenta čipsetů, musel počkat, až MediaTek připraví čipsety s integrovaným LTE modemem. To se konečně stalo, a tak jsme ve Vegas jsme mohli vidět faceliftovanou verzi modelu Liqud Jade a nového zástupce nižší střední třídy s LTE.

Acer Liquid Jade S: výkonnější Jade

Změn proti již prodávanému modelu Liquid Jade není mnoho, přesto jsou zásadního charakteru. Acer Liquid Jade S obsahuje novější osmijádrový procesor MediaTek MT6752 s podporou 64bitových instrukcí a taktem 1,5 GHz. Čipset ale hlavně integruje LTE modem, smartphone tedy narozdíl od svého předchůdce podporuje sítě 4G. Součástí čipsetu je i výkonnější grafika Mali-T760. Vylepšena byla přední selfie kamera, jejíž rozlišení narostlo ze dvou na 5 Mpx.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Acer Liqiuid Jade S

Liquid Jade S dostal stejně jako předchůdce zaoblené křivky. Design telefonu se prakticky nezměnil, pouze přibyla textura na zádech, což by mohlo napomoci lepšímu držení a menšímu ulpívání otisků. Tloušťka zařízení narostla na 7,8 mm. Důvod k tomuto je opodstatněný. Výrobce integroval baterii s větší kapacitou 2 300 mAh. Zachován zůstal 5palcový HD IPS displej, 16 GB vnitřního úložiště, 2 GB RAM a také 13Mpx snímač s objektivem o světelnosti f/1.8. Novinka se objeví na českém trhu začátkem jara v černé a bílé barvě za předpokládanou cenu okolo 8 000 Kč.

Acer Liquid Z410: levný LTE smartphone

Nižší střední třídu u Aceru nově reprezentuje model Liquid Z410. Na 4,5palcové úhlopříčce dává prostor IPS displeji s rozlišením 540 × 960 bodů. O výkon se stará čtyřjádro MediaTek MT6732 s podporou 64bitových instrukcí a taktem 1,3 GHz na každém z jader. RAM má kapacitu 1 GB, vnitřní úložiště je 8GB. Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 5 Mpx, přední kamerka je dvoumegapixelová. Osazena byla baterie s kapacitou 2 000 mAh. Acer Liquid Z410 s Androidem 4.4.4 KitKat bude na českém trhu dostupný počátkem jara za předpokládanou cenu okolo 3 500 Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Acer Liquid Z410
Diskuze (8) Další článek: Nvidia Tegra X1: pro superpočítače na kolech

Témata článku: Acer, , , , Acer Liquid, Acer Liquid Jade, Acer Liquid Jade S, Acer Liquid Z410, Výpočetní řešení, Ace, První novinář, Novinky, Levná konkurence, Nov, Integrovaný LTE,