AirPods Pro jsou prodejní trhák, Apple musel zdvojnásobit výrobu

Před měsícem představená sluchátka Apple AirPods Pro vzbudila kontroverzi a utahoval si z nich celý internet, ale lidé zájem mají. Dokonce tak velký, že překvapil i Apple, který byl podle Nikkei nucen zdvojnásobit měsíční výrobu z 1 na 2 miliony kusů. Nedostatek potvrzuje i Apple Store. V tom českém jsou aktuální čekací lhůty až do 8. ledna 2020 a čtyři týdny si počkají dokonce i v USA.

Populární však zůstávají i levnější základní AirPody, které Apple aktualizoval letos na jaře. Podle Counterpoint by měly celkové prodeje všech AirPodů za tento rok dosáhnout 60 milionů kusů, čímž by si Apple udržel zhruba 50% podíl ze všech prodaných bezdrátových sluchátek za tento rok. Nutné připomenout, že Apple vlastní i značku sluchátek Beats, která rovněž patří mezi nejprodávanější.

Apple tomu navíc jde naproti různými vánočními akcemi. Podle odhadů analytika Dana Ivese z agentury Wedbush, Apple jen za čtyři uplynulé dny v rámci slevové akce od pátečního Black Friday do pondělního Cyber Monday dokázal prodat neuvěřitelné 3 miliony sluchátek AirPods.

Zdroj: Bloomberg, via 9To5Mac

Diskuze (80) Další článek: 6 tipů, jak se s mobilem dostat na internet zdarma, ale bezpečně

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , Zombie, Product, Výroba, Trhák, AirPody, Sluchátko, Bloomberg, Internet, Prodejní trhák, Milión kusů, Pro +, Apple AirPods,