Dubnový akční tarif T-Mobilu nabídne 150 minut i SMS a 5 GB dat za 345 Kč

T-Mobile obměnil parametry akčního tarifu, který nabízí výhradně online a po omezenou dobu. Dubnová nabídka zahrnuje rozumnou, ale nikoli neomezenou porci volných minut a SMS do všech sítí, a k tomu objem dat pod úrovní průměrné měsíční spotřeby průměrného Čecha.

Takzvaný „Výhodný tarif“ tentokrát nabídne 150 volných minut, 150 volných SMS do všech sítí a k tomu 5 GB dat (včetně přístupu do 5G sítě) za měsíční paušál 345 Kč. Nejde o zcela nově sestavený mix, tarif se stejnými parametry už operátor nabízel v listopadu a prosinci loňského roku.

I po vyčerpání objemu dat lze určitým minimalistickým způsobem datově fungovat, a to díky službě „Pořád online“, která je ale rychlostně přiškrcena na pouhých 256 kbit/s. Navíc je potřeba ji aktivovat v aplikaci Můj T-Mobile. Tarif s těmito parametry lze aktivovat výhradně na webu operátora, používat ho pak za stejných podmínek můžete na dobu neurčitou, nejdéle po dobu 5 let.

Klepněte pro větší obrázek

V praxi jde o 25% slevu z ceníkového tarifu Data 5 GB Plus ze stále aktuální generace paušálů „Tarify 2022“ u T-Mobilu. Běžná cena tarifu před slevou je 460 Kč měsíčně. Nabídka je platná do 30. dubna 2024, případně do dalšího prodloužení její platnosti operátorem.

Akční tarif si tradičně nemůže aktivovat úplně kdokoli, kdo by podle jeho propozic usoudil, že je cenově zajímavý. Nabídka je určena pouze pro nové zákazníky, zákazníky přecházející se svým mobilním číslem od jiného operátora nebo zákazníky předplacené služby Twist, kteří by chtěli migrovat na paušál.

Mapujeme historii akčních tarifů T-Mobilu:

  • Duben 2024: 150 minut, 150 SMS a 5 GB dat za 345 Kč
  • Březen 2024: neomezené minuty, neomezené SMS, 6 GB dat za 449 Kč
  • Únor 2024: neomezené minuty, neomezené SMS, 1 GB dat za 357 Kč
  • Leden 2024: 150 minut, 150 SMS a 12 GB dat za 487 Kč
  • Listopad, prosinec 2023: 150 minut, 150 SMS a 5 GB dat za 345 Kč
  • Září 2023: neomezené minuty, neomezené SMS, 7 GB dat za 469 Kč
  • Červenec, srpen 2023: neomezené minuty, neomezené SMS, 1 GB dat za 357 Kč
  • Květen, červen 2023: neomezené minuty, neomezené SMS, 3 GB dat za 392 Kč
  • Duben 2023: 150 minut, 150 SMS a 12 GB dat za 499 Kč

K opravdové výhodnosti stále daleko

V porovnání s trvale nabízenými tarify T-Mobilu jde o něco málo schopnější nabídku, byť k opravdové výhodnosti má stále daleko. V nabídkách velkých operátorů zcela chybí tarify s rozumnou porcí dat a volných minut v cenové hladině okolo tří set korun.

Stále platí, že český zákazník s pětistovkou v kapse je nucen volit mezi neomezenými minutami a slušnou (ne nikoli nutně neomezenou) porcí dat, obojí najednou za své peníze u tuzemských operátorů v běžné ceníkové nabídce nedostane.

Jaké ceny tarifů bychom považovali za rozumné:

(Jde o hypotézu, u českých operátorů žádné takové tarify neexistují)

  • 500 Kč: neomezená data plnou rychlostí, neomezené minuty + SMS do všech sítí
  • 300 Kč: 10 GB dat, neomezené minuty + SMS do všech sítí
  • 150 Kč: 10 GB dat
  • 150 Kč: neomezené minuty + SMS do všech sítí 
  • cena dodatečného 1 GB dat max. 20 Kč
  • cena dodatečné 1 minuty hovoru max. 1 Kč
  • cena dodatečné 1 SMS max. 0,50 Kč

Akviziční tarif se mění několikrát ročně

Akční tarif se v portfoliu T-Mobilu objevuje několikrát do roka, zpravidla pokaždé s jinými parametry a cenou. Jeho úkolem je přilákat k operátorovi zejména zákazníky konkurentů, proto se mu v interní hantýrce říká „akviziční tarif“. Aktivuje se obvykle výhradně online prostřednictvím internetu a je určen pouze pro nové zákazníky nebo zákazníky přecházející od jiných operátorů. Čeho se totiž všichni tři operátoři bez rozdílu děsí nejvíc – že by si jejich stávající zákazníci s drahými paušály díky této nabídce o něco snížili svoji minimální měsíční útratu.

To znamená, že na akční tarif oficiálně nemůžete přejít z jiného, aktuálně používaného paušálního tarifu. Výjimkou jsou předplacené karty Twist, z nichž vám operátor číslo na akviziční tarif převede. Právě tento postup – převod stávajícího tarifu na Twist kartu a následnou migraci na akční tarif využívají zájemci o akční nabídku, kteří už u daného operátora jsou a nechtějí přijít o své číslo. Další možností je přenesení stávajícího čísla k jinému operátorovi a následný návrat k původnímu operátorovi.

Aktualizováno 3. dubna 2024 po změně nabízeného akvizičního tarifu.

Diskuze (6) Další článek: Nejoblíbenější tlačítkový telefon je zpátky v Česku. Nokia 3310 se vrací ve dvou barvách a nezměněné podobě

Témata článku: , , , , , , , , Twisto karta, Dubnová, Omezená doba, Operátor, Červencová, Zákazníci, Výhodnost, Nabídka, Neo +, T Mobil, GB data, Data, Tarif,