Nejvýhodnější tarif Vodafonu pokračuje do konce dubna. Za 327 Kč dostanete 3,5 GB a neomezené volání i SMS

Vodafone už poněkolikáté prodloužil časově omezenou nabídku svého nejvýhodnějšího tarifu, který už se do povědomí stačil zapsat výší svého paušálu v ceně 327 Kč. Celý název tarifu zní Neomezeně do všech sítí a 3,5 GB dat za 327 Kč. Obsahuje vedle uvedeného objemu dat a neomezených minut pro hovory do všech sítí také neomezené SMS do všech sítí.

Operátor zjistil, že není potřeba vymýšlet žádné krkolomné výhody, aby jeho jinak drahé tarify vypadaly opticky atraktivněji (jako například jeden den v měsíci surfování plnou rychlostí), nebo lákat na 5G, které koncoví uživatelé k ničemu nepotřebují. Stačí udělat prostou úpravu jediného parametru – snížit cenu. Důkazem, že to funguje, je právě tento tarif, nabízený s přestávkami už rok.

Klepněte pro větší obrázek

Podle ceníku operátora se jedná o zkombinovaný balíček neomezeného volání a SMS do všech sítí se slevou 57% a k tomu přidaných 3,5 GB se slevou 100 %. Jinými slovy Vodafone říká, že normálně by takový „nezlevněný“ tarif stál 760 Kč a obsahoval by jen neomezené volání a SMS, ale žádná data, což je přinejmenším legrační a asi i sám Vodafone ví, že to úplně není pravda.

Ať už se k výpočtu slevy dospělo jakkoli, je třeba říct, že „Tarif za 327 Kč“ je aktuálně nejvýhodnějším univerzálním mobilním tarifem na trhu pro většinu zákazníků bez konkrétních specifických požadavků. Tarif je možné objednat výhradně online na webu operátora, kde bude nabízen do 30. dubna 2024, případně do dalšího ohlášeného prodloužení platnosti. Po aktivaci lze tarif za stejných cenových podmínek využívat na dobu neurčitou.

Mapujeme historii akčních tarifů Vodafonu:

  • Prosinec 2023 až duben 2024: neomezené minuty i SMS, 3,5 GB dat za 327 Kč
  • Říjen až listopad 2023: neomezené minuty, neomez. SMS, 1,5 GB dat za 297 Kč
  • Červen až září 2023: neomezené minuty, neomez. SMS, 3,5 GB dat za 327 Kč
  • Květen 2023: neomezené minuty, neomez. SMS, 1,5 GB dat za 327 Kč
  • Duben 2023: 130 minut, 100 SMS a 3 GB dat za 327 Kč

Nabídka pouze pro nové zákazníky

Jenže pozor. Tato nabídka není úplně pro všechny. Tarif si oficiálně mohou aktivovat pouze noví zákazníci nebo ti, kteří přecházejí od konkurence, případně majitelé předplacenek Vodafonu. Pokud jste stávající paušální zákazník, používáte například cenově nevýhodný tarif Start 250 s 1 GB dat a 250 volnými minutami za 435 Kč měsíčně a logicky byste tak chtěli přejít na levnější a řádově výhodnější tarif, operátor vám takový přechod jen tak nedovolí. Nebo minimálně ne bez rozhovoru s retenčním oddělením.

Nebo můžete zkusit „kličku“ s dočasným převodem čísla k jinému operátorovi a pak navrácení zpět k Vodafonu, případně převedení starého paušálu na předplacenku a pak její zpětnou změnu na nový paušál. To je ale nedůstojný postup a je ostuda, že operátoři své vlastní kmenové paušální zákazníky „nutí“ pro získání tarifu s výhodnějšími parametry něco takového dělat, místo aby jim sami proaktivně naservírovali výhodnější nabídku.

V celoevropském kontextu dodejme, že ani tyto parametry tarifu za danou akční cenu nejsou nijak extrémně výhodné, ale rozhodně posouvají cenovou politiku tuzemských operátorů na správnou trajektorii. I tak bychom si ale za cenu okolo 300 korun měsíčně dokázali představit výrazně více dat. Navíc nezapomínejme, že stále jde o časově omezenou limitovanou nabídku, nikoli běžný ceníkový tarif.

Jaké ceny tarifů bychom považovali za rozumné:

(Jde o hypotézu, u českých operátorů žádné takové tarify neexistují)

  • 500 Kč: neomezená data plnou rychlostí, neomezené minuty + SMS do všech sítí
  • 300 Kč: 10 GB dat, neomezené minuty + SMS do všech sítí
  • 150 Kč: 10 GB dat
  • 150 Kč: neomezené minuty + SMS do všech sítí 
  • cena dodatečného 1 GB dat max. 20 Kč
  • cena dodatečné 1 minuty hovoru max. 1 Kč
  • cena dodatečné 1 SMS max. 0,50 Kč

Akční tarif se v nabídkách operátorů objevuje několikrát do roka, zpravidla pokaždé s jinými parametry a cenou. Jeho úkolem je přilákat zejména zákazníky konkurentů, proto se mu v interní hantýrce říká akviziční tarif. Aktivuje se obvykle výhradně pouze online prostřednictvím internetu a je určen pro nové zákazníky nebo zákazníky přecházející od jiných operátorů. Na českém trhu akviziční tarif uvádí nejčastěji operátoři T-Mobile a Vodafone.

Aktualizováno 17. dubna 2024 po prodloužení platnosti nabízeného akvizičního tarifu.

Diskuze (217) Další článek: Stáhněte si Portál občana pro iPhony a Androidy. Zrychlí komunikaci s úřady, v aplikaci je i datová schránka

Témata článku: , , , , , , , , Navrácení, Parametr, Výhodný tarif, Zákazníci, Neo +, Data, Datamánii, Operátor, Start, F +, GB data, Tarif,