Aktuálně: Motorola v Miláně uvedla devět nových mobilů

Motorola na akci zvané Motorising uvedla celkem devět nových mobilů, což je více, než kdokoliv z redakce očekával. Můžete se těšit na nový komunikátor, Véčko s barevným displejem, mobil s kamerou nebo nová, vylepšená Véčka V60i a V66i.

O první novince, Accompli 388, jsme již psali minulý týden. Tento nový komunikátor má oproti staršímu A008 nové funkce, z nichž zaujme zejména GPRS, podpora EMS a webový prohlížeč. Výborný je rovněž druhý displej, na němž vidíte, kdo právě volá, jaký profil je aktivní, sílu signálu apod.

Nepříliš velkými novinkami jsou V.60i, V66i a T280i, které jsou vylepšením starších modelů V.60, V.66 a T280. U těchto triálních mobilů přibyla podpora EMS a mobilní Javy J2ME, bude tedy možné doinstalovat nové programy. Jinak jsou stejné jako předchůdci. Podle našich informací nepůjde do modelů bez íčka nahrát nový firmware, který by tyto funkce podporoval.

 

Vlevo V.60i, vpravo V.66i.

Úplně nová je řada C330, která existuje celkem ve třech provedeních: Hourglas, Mini a Peanut. Jde o levnější stylové mobily, od nichž nelze očekávat manažerské funkce. Všechny modely mají výměnný přední i zadní kryt, podporují EMS, na displej si můžete dát logo i pozadí a místo klasického vyzvánění přehrávají mobily opravdové tóny jako např. Alcatel One Touch 511.

   

Zleva: C330 Hourglas, C330 Mini a C330 Peanut

Velmi hezké je rovněž nové Véčko, ačkoliv se nazývá T720. Má barevný displej, který zobrazí až 4096 barev, podporuje mobilní Javy, takže si můžete dohrávat nové aplikace a samozřejmě GPRS. To, zda se zde nachází i takový e-mailový klient, zatím není známo. Více podrobností o tomto skvostu (který je v Japonsku naprosto běžný) najdete na MobilManii již velmi brzy.

Na akci Motorising byla také představena v Evropě i V.70, o které jsme na MobilManii psali již několikrát a která se poprvé objevila už loni na tiskovce v Hong Kongu. Podívejte se na dvacítku kvalitních obrázků, které jsme publikovali nedávno

Poslední velkou novinkou je první (snad funkční) 3G telefon Motoroly, A820. Nemůžete si nevšimnout barevného displeje a kamery, která vás může snímat při hovoru. Telefon se ovládá joystickem podobně jako T280. V mobilu nechybí moderní technologie jako MMS, Bluetooth, rychlá data (to je dáno už tím, že je mobil určen pro sítě třetí generace), možnost stahovat vyzvánění a nové hry či prohlížení Internetu. Z něj lze stahovat a přehrávat i videoklipy. I když se nám to zdá jako pohádka, tohle všechno už dávno funguje v Japonsku.

  

Kromě nových mobilů bylo uvedeno i zajímavé příslušenství jako MP3 přehrávač, Buletooth sluchátko, hlasité handsfree (lze připojit k novějším mobilům), nové stojní nabíječky a nabíječky do auta, bondovky apod.

V Milánu se právě nachází i můj kolega Marek Lutonský. Pokud vše půjde tak, jak má, přečtete si zítra na MobilManii aktuální reportáž.

Diskuze (15) Další článek: Nokie budou dražší: začátek nové éry?

Témata článku: Motorola, Alcatel One Touch 511, Motor, Akt, Devět, Milán, Motorol, Nov, Milan, Mobil, Mil, MOBI, Nový mobil