Aktuálně z tiskové konference: Eurotel má nové tarify!

Eurotel dnes na tiskové konferenci představil sedm nových (a upravených) tarifních programů, nové logo a balíček „mobilní kancelář“, který obsahuje malý notebook, mobil Siemens S40 a speciální datový tarif.
Eurotel dnes na tiskové konferenci představil sedm nových (a upravených) tarifních programů, nové logo a balíček „mobilní kancelář“, který obsahuje malý notebook, mobil Siemens S40 a speciální datový tarif.

Účastníci tiskové konference:

  • Jan Kučmáš: manažer public relations
  • Alexander Winkler: výkonný ředitel odpovědný za provoz společnosti
  • Milan Pravenec: manažer marketingu značky Eurotel
  • Eduard Eck: manažer datových služeb
10:24: Sedíme v restauraci Modrá terasa na Václavském náměstí, místa připravená pro novináře jsou zatím poloprázdná. Čeká se na zahájení tiskové konference.

10:33: Právě jsme si všimli, že na projekčním plátně září nové logo Eurotelu.

10:36: Tiskovou konferenci zahajuje tiskový mluvčí Jan Kučmáš. Konference se nebude věnovat jen novému logu, ale i jiným novinkám.

10:37: Na plátně se promítá video. Pravděpodobně se jedná o imageový klip Eurotelu – dynamický střih, atraktivní záběry, občas se objeví nápisy typu „spolehlivý, vstřícný atd.“. Klip končí logem Eurotelu a nápisem More for your life (Více ze života).

10:40: Slovo si bere Alexander Winkler a vysvětluje změnu loga. Klip, který jsme viděli, byl určen pro interní komunikaci uvnitř Eurotelu – pro zaměstnance, kterým Eurotel vysvětluje změnu identity. Změna loga je dost zásadní, podle Eurotelu splňuje čtyři atributy: spolehlivost, vstřícnost, inspirace, energie. Všímám si, že v logu Eurotelu již není velké T a rovněž v prezentaci se všude zmiňuje Eurotel.

Objevují se informace o dalších novinkách: převod volných minut a volných SMS do dalšího měsíce, pravděpodobně nové tarify, špička, která u některých tarifů skončí ve čtyři hodiny.

10:49: V prezentaci pokračuje Milan Pravenec, který je autorem nových tarifních programů. Poslední změna cen byla v říjnu, kdy se zavedlo sekundové účtování po minutě a nové tarify. Nyní se tento loňský krok dokončuje.

Nová nabídka obsahuje sedm tarifů. Už nebude časové pásmo víkend, zůstane pouze špička a mimo špičku. V každém tarifu jsou volné minuty a SMS, které se převádějí do příštího měsíce. Tarifní program lze bezplatně měnit.

10:52: Tarify se dělí do tří sekci: pro soukromé použití (Relax, Relax Plus), pro soukromé a obchodní použití (Optimum, Optimum Plus), převážně pro obchodní použití (Business 200, 300 a 600).

10:54: Tarify pro soukromé použití jsou vhodné pro volání do šedesáti minut měsíčně (oba Relaxy mají dnes třicet volných minut a třicet SMS v měsíčním paušálu). Programy pro soukromé a obchodní použití jsou vhodné pro volání mezi 60 a 200 minutami měsíčně. Spodní polovinu pokrývá program Optimum, část od 120 do 200 minut měsíčně tarif Optimum Plus. Tarify převážně pro obchodní použití jsou určeny pro velká volání, pro používání mobilních datových přenosů. Z jednoho tarifu Business se dnes staly tři rozlišené volnými minutami, paušálem a minutovými sazbami: Business 200, 300 a 600.

10:59: Na podporu nových tarifů a nové značky je připravena mediální kampaň. V televizi bude poprvé představena služba Eurotel Asistent, znovu se bude propagovat SuperSound. Budou prezentovány i další novinky.

11:01: Vidíme novou televizní reklamu na převod volných minut do dalšího měsíce.

11:01: Pokračuje Alexander Winkler, který slibuje překvapení. Slovo si bere Eduard Eck, manažer datových služeb. Prezentuje nabídku Eurotelu v oblasti mobilních datových přenosů, která objektivně v ČR nemá konkurenci. Od 15. května Eurotel nabídne produkt EuroTel DataSet, což bude balíček s mobilním telefonem Siemens S40, který podporuje rychlá data HSCSD, malinký notebook Fujitsu-Siemens s dotykovým displejem, kabel, potřebné programy a program služeb EuroTel Data Set 1. Notebook bude přednastaven pro použití mobilních datových přenosů.

Hovoří Eduard Eck

11:09: Jsou představeny ceny balíčku. Celá sestava stojí 39 995 Kč bez DPH, k tomu je třeba aktivovat tarifní program DATA Set 1 za 1500 Kč a podepsat smlouvu o používání po dobu dvou let, měsíční poplatek za používání tarifu je 1995 Kč. V programu je zahrnuto 600 volných minut mimo špičku pro přístup k Internetu. Datové hovory mimo volné minuty jsou tarifikovány dvěma korunami za minutu.

11:13: Jan Kučmáš vyzývá novináře k otázkám

Odpovědi na vybrané otázky novinářů

Kdy je časové pásmo špička a kdy mimo špičku?

U tarifů Relax je hranicí čtvrtá hodina odpoledne, u ostatních tarifů osm hodin večer.

Kolik měsíců za sebou lze kumulovat volné minuty?

Volné minuty se převádí jen do dalšího měsíce, kde se spotřebují před běžnými volnými minutami.

Jaká je rychlost datových přenosů u balíčku Data Set?

Technologie je identická s rychlými daty, které jsme představili loni. Lze tedy volit symetrický i asymetrický přenos, pracujeme na zvyšování rychlosti HSCSD.

Jaký vidíte vztah mezi nejnižší skupinou tarifních programů a předplacenými kartami Go?

Závisí to zcela na preferencích daného zákazníka. Někdo preferuje nemít žádnou smlouvu a koupit si sadu, ve kterém má aktivovanou kartu. Někdo jiný preferuje pravidelné platby, třeba z inkasa.

Petr Broža přidává článek na MobilManii

11:22: Konec tiskové konference

Diskuze (50) Další článek: Aktuálně: část Oskara mění majitele; ve hře je 25 milionů dolarů

Témata článku: , , , , , Siemens S40, Terasa, Nov, Změna loga, Euro &, Tisk, SuperSound, Tarif, Euro, Akt, Tis