Alcatel: čtyřjádro a obr s originálním příslušenstvím

Elektronický inkoust, projektor, bezdrátové nabíjení. Příslušenství nového tabletofonu může vynést Alcatel na post nejinovativnějšího výrobce veletrhu IFA.

LG, Samsung a Sony se na probíhajícím veletrhu IFA v Berlíně předhánějí, kdo představí telefon s větším displejem, více megapixely, vyšší frekvencí procesoru či s větší operační pamětí, a tak dnes odhalený Alcatel One Touch Hero působí až nenápadně. Naopak velmi zajímavé má příslušenství a ne, nejsou to hodinky...

Alcatel One Touch Hero

Alcatel One Touch Hero je šestipalcový tabletofon se čtyřjádrovým procesorem taktovaným na 1 500 MHz a vzhledem k předchozím modelům výrobce lze s velkou jistotou vsadit na to, že půjde o čipset od Mediateku s jádry typu ARM Cortex-A7. Přístroj je vybaven systémem Android 4.2 Jelly Bean a komunikuje v sítích druhé a třetí generace. To nejzajímavější je však na zadní straně, kde se kromě čočky 13MPx fotoaparátu nachází také speciální konektor pro připojení různých krytů a příslušenství.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Alcatel One Touch Hero

K telefonu lze takto připojit například kryt s E-ink zobrazovačem, tedy displejem, který využívá elektronický inkoust podobně jako čtečky knih. E-ink technologie by mohla hodně ulevit baterkám přístrojů, které jsou nejvíce vysávány právě velkými barevnými dotykovými displeji. E-ink displeje existují i v dotykové podobě a dnešní smartfony by s nimi tedy klidně mohly fungovat. Konkrétně o displeji v krytu Alcatelu toho však zatím mnoho nevíme. Bude displej dotykový? Půjde s ním ovládat celý Android, nebo jen vybrané aplikace? Podrobnosti se jistě dozvíme od kolegů přímo z Berlína.

Klepněte pro větší obrázek
Kryt s E-ink displejem

Další příslušenství, které spolu s "Hrdinou" Alcatel uvedl, je miniaturní projektor. Myšlenku přímo vestavěných projektorů v mobilech využil před časem Samsung v symbianovém modelu I8520 Beam a později v androidovém Galaxy Beam, ale projektor vyhnal vysoko tloušťku, hmotnost a především cenu obou modelů a ani jeden se neprodával moc dobře. Projektor jako kapesní příslušenství se jeví jako zajímavá alternativa.

Klepněte pro větší obrázek
Miniaturní projektor jako příslušenství

Kryt Magicflip obsahuje matici LED diod, která zobrazuje aktuální datum nebo informaci o příchozí zprávě či zmeškaném hovoru. Dalším tahákem nového Alcatelu je možnost připojit k němu obyčejný telefon přes Bluetooth. Obří One Touch Hero tak může zůstat v kapse tašky a k jeho obsahu a některým funkcícm se dostanete pomocí běžného mobilu, který se vejde i do kapsy kalhot. Poslední zajímovou možností je funkce bezdrátového nabíjení, kterou již známe z mobilů jiných značek.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kryt s LED diodami a párování s "hloupým" mobilem

Alcatel One Touch Hero
rozměry a hmotnost: ? × ? × ? mm
displej: 6,0", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 920, 367 PPI
sítě: GSM
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 3 400 mAh
procesor: Mediatek MT6589T (4× Cortex-A7, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.2 (Jelly Bean)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
25 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Alcatel One Touch Idol Alpha

Alcatel One Touch Idol Alpha sice nemá žádné netradiční příslušenství, ale je to docela dobře vybavený telefon, který by při cenové politice Alcatelu mohl vycházet celkem výhodně. Jedná se o chytrý mobil s 4,7" displejem o rozlišení 1 280 × 720, který podporuje telefonní sítě GSM, 3G i LTE. Pohání ho čtyřjádrový procesor taktovaný na 1 200 MHz a operačním systémem je Android 4.2 Jelly Bean.

Klepněte pro větší obrázek
Alcatel One Touch Idol Alpha

Konstrukce telefonu se v zásadě neliší od kteréhokoli jiného dnešního dotykového mobilu, zaujmout však mohou průsvitné okraje přední strany, které obsahují notifikační diody. Strohé informace, které Alcatel o modelu zveřejnil, se dále zmiňují o nízké tloušťce 7,5 mm.

Alcatel One Touch Idol Alpha
6032X
rozměry a hmotnost: 138 × 67 × 7,5 mm, 117 g
displej: 4,7", kapacitní TFT LCD, 720 × 1 280, 312 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 2 000 mAh
procesor: Mediatek MT6589 (4× Cortex-A7, 1 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.2 (Jelly Bean)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
27 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Alcatel v Berlíně na veletrhu IFA vystavuje také modely One Touch Idol S a One Touch Idol Mini, které představil minulý týden a více informací o nich najdete ve starším článku.

Diskuze (15) Další článek: Samsung Galaxy Note 10.1: generace pro rok 2014

Témata článku: Alcatel, , Alcatel One Touch Hero, Alcatel One Touch Idol, Alcatel One Touch Idol Alpha, Alcatel One Touch Idol Mini, Alcatel One Touch Idol Mini Dual SIM, Alcatel One Touch Idol S, Samsung Galaxy Beam, Ori and The Blind Forest, Probíhající veletrh, Displej dotykový, Originální příslušenství, Obr, Netradiční příslušenství, Zajímavá alternativa, Obyčejný telefon, Miniaturní projektor, Originál, Speciální konektor