Alcatel OT podruhé: Pixi First, Idol 3C a Pixi 3 (10)

Jestli některý výrobce na veletrhu IFA 2015 nelenil, je to Alcatel OneTouch. Dalšími novinkami jsou ultralevný Pixi First, Idol 3C a tablet Pixi 3 (10).

Lidé od Alcatel OneTouch zřejmě nemají rádi novináře. IFA je dalším velkým veletrhem, na kterém představili zmatenou hromadu novinek a když už si je utřídíme, s novým dnem představí další. Také tentokrát jsme se dočkali přídavku. Přivítejte smartphony Pixi First, Idol 3C a tablet Alcatel OneTouch Pixi 3 (10).

Pixi First: základní Android

Pixi First lze označit za smartphone pro začínající. Je to totiž opravový základ, který rozhodně nenabídne vysoké výkony a střelhbitý chod operačního systému Android. Na 4" TFT displeji nabídne rozlišení 480 × 800 obrazových bodů, o chod přístroje se stará čtyřjádrový procesor Spredtrum7731 s taktem 1,2 GHz, kterému dělá společnost 512 MB operační paměti.

Vnitřní úložiště lze sice rozšířit microSD kartou, ale ze 4 GB po odečtení prostoru pro systém moc nezůstane. Fotoaparáty mají rozlišení pouze 2 a 5 Mpx, ale ten hlavní dovede natočit Full HD video a má LED blesk. Kapacita akumulátoru se zastavila na hodnotě 1450 mAh. Pixi First by měl být dostupný nejpozději příští měsíc ve zlaté, růžovozlaté a stříbrné a kovově šedé za cenu s dvojcifernou číslovkou (v dolarech), což by po přepočtu na české koruny nemělo přesáhnout 2 500 korun.

Klepněte pro větší obrázek
Alcatel OneTouch Pixi First má rozměry 122 × 64 × 9,7 mm.

Idol 3C: nové barvy oboustranného smartphonu

Alcatel OneTouch Idol 3 je smartphone, který ve dvojici velikostí (4,7" a 5,5") nabídl možnost držet telefon vzhůru nohama, jelikož má mikrofony i reproduktory na obou stranách. Jedinou nevýhodou, lze-li to tak nazvat, bylo jediné kov imitující šedé zbarvení. Idol 3C tak znamená pouze další barevné varianty pro model s 5,5" úhlopříčkou, konkrétně se jedná o bílou, žlutou, červenou, zelenou a fialovou. Cenovka by měla kopírovat původní model Idol 3 s úhlopříčkou 5,5".

Klepněte pro větší obrázek
Nové barevné varianty Alcatelu Idol 3.

Pixi 3 (10): levných deset palců do rodiny

Rodina Pixi 3 společnosti Alcatel OneTouch obsahuje nepřeberné množství zařízení, smartphony i tablety. K tabletům o úhlopříčkách 7" a 8" tak nově přibývá v černé a bílé barevné variantě i 10" verze, která bude dostupná v 3G i pouze Wi-Fi provedení. Nejedná se ale o žádné výkonové monstrum, uvnitř najdeme dvoujádrový MediaTek s taktem 1,3 GHz na jádro, 1 GB RAM a 16 GB vnitřní paměti. Podržet by měla baterie, která nabídne kapacitu 4060 mAh. Na deseti palcích nabídne Pixi 3 (10) rozlišení 800 × 1280 bodů a IPS panel. Dvojice fotoaparátů má rozlišení 2 a 5 Mpx. Operačním systémem bude pouze Android ve verzi 5.0, i přesto, že bychom stejně jako u první trojice smartphonů řady Pixi 3 rádi viděli možnost vybrat si z trojice OS: Android, Windows a Firefox. Cena ani dostupnost nebyly zatím oznámeny.

Klepněte pro větší obrázek
Rozměry 10" tabletu Pixi 3 jsou 256 × 155 × 9,5 mm.
Diskuze (1) Další článek: Microsoft představí očekávané Lumie s Windows 10 Mobile 6. října

Témata článku: Alcatel, , , , , , Alcatel Idol 3C, Alcatel Pixi 3 (10), Alcatel Pixi 3 (8), Alcatel Pixi First, F +, Pixi, První trojice, Nepřeberné množství,