Alcatel Pixi 3: vyzkoušeli jsme „mobil se třemi OS“

Osahali jsme si tuhle atraktivně znějící novinku, přišli jsme ale na to, že líbit se bude hlavně operátorům a distributorům. Nic pro technologického fandu…

Už víte, že Alcatel má tři operační systémy v jednom mobilu. Také ale víte, že vybírat můžete jen jednou, před koupí, protože hardware je opravdu stejný, ale v každém konkrétním kousku je pouze jeden OS.

David Polesný si tuhle neobvyklou novinku osahal a přišel na to, že pro koncového uživatele vlastně není ničím zajímavá. Jsou to řadové low-endy. Zajímavé budou spíše pro operátory a distributory, kteří si budou moci nadiktovat prakticky libovolnou specifikaci a Alcatel ji ve stejně vyhlížející podobě dodá. Dobrou zprávou je, že je možné provozovat tři OS na jednom hardwaru a je jen otázkou času, kdy se dočkáme „mobilu se třemi OS“ v tom lákavějším smyslu.

A ještě jedna zajímavost. Alcatel na veletrhu CES ukazoval pouze Androidy a Firefox OS. Windows Phone byl přítomný pouze ve formě neživé makety. Že by Windows Phony byly složitější na doladění a ještě nejsou hotové?

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Toto je Alcatel Pixi 3 v nejmenší 3,5" variantě.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Také toto je Pixi 3, tentokrát v největší 5" variantě.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Windows Phone jsme v akci neviděli, pouze jako grafiku a maketu.
Diskuze (10) Další článek: Apple zdražil aplikace. O kolik si připlatíme?

Témata článku: Alcatel, , , , Alcatel Pixi 3 (10), Alcatel Pixi 3 (8), David Polesný, Mobil, Alcatel Pixi, Pixi, MOBI,