Alza rozšířila výkup chytré elektroniky. Kromě iPhonů už prodáte i Androidy, hodinky a herní konzole

  • Alza nově vykupuje chytré telefony různých značek
  • Výkup lze vyřídit kompletně online
  • Odprodat můžete i chytré hodinky, tablety a jinou elektroniku

Alza aktualizovala svou službu výkupu chytrých telefonů, kterou provozuje už od roku 2019. V průběhu letošního roku se ale dočkala spousty změn. Výkup už není omezený jen na úzkou skupinu zařízení jedné značky, ale byl rozšířený na širokou nabídku elektroniky, od iPhonů, telefonů s Androidem a tabletů, až po chytré hodinky, notebooky nebo herní konzole.

Klepněte pro větší obrázek
Ve formuláři je možné si zvolit typ, značku i model zařízení k výkupu. Podporována je široká nabídka přístrojů

Hlavní změnou je také to, že celý proces výkupu lze vyřídit kompletně online, už tedy není nutné chodit se zařízením osobně na pražskou pobočku. Stačí jen navštívit web služby, vyplnit patřičný formulář dle typu zařízení, uvést stav přístroje a adresu vyzvednutí, kam si kurýr do tří dnů od objednání přijede pro zařízení.

Použité přístroje Alza třídí do skupin dle písmen, kde A je prakticky zánovní zařízení, které vypadá jako nové, až po stav D, který představuje zařízení s viditelnými známky používání či s mechanickým poškozením. Při objednání svozu bude zákazníkovi zobrazena i orientační cena, nicméně i ta se může změnit. Finální výkupní cenu se pak zákazník dozví do pěti dní od objednání po zkontrolování skutečného stavu zařízení techniky. Svoz zařízení a výplatu peněz zákazníkům zajišťuje pro Alzu společnost Mobilenet s.r.o.

Co se podporovaných telefonů týče, Alza dnes vykupuje telefony různých značek od Applu až po libovolné smartphony s Androidem od značek jako Xiaomi, Samsung, Vivo, OnePlus a dalších. Nabídka je přitom poměrně široká. U hodinek se vykupují hlavně Apple Watch, Galaxy Watch od Samsungu nebo také Garminy či hodinky od Huawei. Je také třeba zmínit, že výkupy chytrých telefonů kromě Alzy nabízí také další obchody jako Mobilní pohotovost, řetězec Swappie či jiné úzce zaměřené obchody. Alza však zaujme právě množstvím různých typů zařízení, které vykupuje.

Rozborka smartphonu Xiaomi 12 Pro:

Zdroj: Alza

Diskuze (13) Další článek: Vodafone v Karlových Varech instaluje nejmodernější 5G vysílač a navrch přidá novou festivalovou aplikaci

Témata článku: Apple, Oneplus, Samsung, Vivo, Xiaomi, , , , , , , , , , , , , , , Herní konzole, Herní, Elektronika, Zařízení, Chytré,