Amazfit Verge. Xiaomi ukázalo GPS hodinky s cenou dva a půl tisíce korun

Xiaomi prostřednictvím značky Huami představilo nové hodinky Amazfit Verge. Nabídnou 1,3" kulatý Super AMOLED displej s rozlišením 360 × 360 pixelů, který je kryt odolným sklem Gorilla Glass 3. Uvnitř tepe dvoujádrový procesor, o plynulý chod systému se stará 512 MB RAM. Operační systém Amazfit OS se prý v mnohém podobá googlovskému Wear OS.

Ve výbavě je hlasový asistent Xiao, ale toho si mimo Čínu mnoho neužijete. Hodinky změří srdeční tep, NFC slouží k mobilním platbám AliPay, GPS při běhu, chůzi nebo cyklistice (plus osm dalších aktivit) přidá přesně zaznamenanou trasu. Amazfit Verge má mikrofon, takže na zápěstí můžete přijmout i příchozí hovor.

Hodinky disponují zvýšenou odolností IP68, takže je můžete bez následků ponořit na půl hodiny jeden metr pod vodní hladinu. Samotné tělo váží 46 gramů a má tloušťku 12,6 mm.

Klepněte pro větší obrázek
Technické specifikace hodinek Xiaomi Amazfit Verge

Xiaomi u hodinek slibuje možnou integraci s ekosystémem chytré domácnosti Mija, i přes to, že jsou hodinky doslova nabušené funkcemi, mají na jedno nabití vydržet až pět dní. Do prodeje se zatím dostaly v domovské Číně za 800 juanů, tj. zhruba 2 500 Kč. Na celosvětovou verzi Global, která by se mohla dostat i do ČR, si musíme ještě počkat.

Hodinky Amazfit Verge budou nástupcem modelu Stratos:

Zdroj Amazfit

Diskuze (37) Další článek: Withings Steel HR Sport ukazují, jak dobře lze zkombinovat eleganci s chytrými funkcemi

Témata článku: , , , , , , , , , , Česká republika, Odolné sklo, Huami, Amazfit Verge, Dvoujádrový procesor, Mobilní platba, Nová hodinky, Zaznamenaná trasa, Plynulý chod, Cenovka, PPG, Technická specifikace, Alipay, #Xiaomi, Spodní strana,