Ancort: diamanty, platina a Windows Mobile

Mobila Ancort bude stát rekordní milion euro. Elektroniku zahalí nejdražší kovy, diamanty, exotické dřevo a kůže.
Takzvaný snobský efekt známý z ekonomické teorie funguje na plné obrátky. Za milion Euro je možné prožít několik běžných životů, ale také koupit jeden jediný automobil. Přibližně tolik stojí pravděpodobně nejpropracovanější automobil všech dob, Bugatti Veyron. Brzo však bude ke koupi i mobil s touto astronomickou cenou. Vedle již tradičních (a na poměry tohoto článku levných) Vertu je dnes nejdražším telefonem švýcarský GoldVish s cenou jeden milion amerických dolarů. Nový král mezi mobily pro ultraboháče se bude jmenovat Ancort Diamond Crypto Smartphone.

Materiál a provedení v první řadě

Za jeho vznikem stojí ruská firma JSC Ancort a světově proslulý klenotník, Rakušan Peter Aloisson. Obě strany zatím podepsaly smlouvu o spolupráci a projekt pmalu nabývá konkrétnějších rozměrů. Na přiložených fotomontážích je přibližná představa o budoucím elektronickém klenotu. Výčet materiálů, které budou použity, je skutečně impozantní. Nosná konstrukce přístroje bude vyrobena z karbonu, kryt z platiny 950, logo Ancort a hlavní navigační klávesa z 18karátového růžového zlata. Tento pětisměrný joystick bude navíc ozdoben 28 do kulata broušenými diamanty, uprostřed bude trůnit půlkarátový modrý diamant. Podobné drahé kameny budou zdobit i boky přístroje, boční klávesy a hlavní vypínač. Boky a zadní strana budou vyloženy exotickým dřevem indického Macassarového ebenu. Zde se otevírá prostor pro trochu kreativity budoucího majitele. Dřevěná plocha může být několika technikami ozdobena logem, iniciálami, nebo libovolným nápisem. Vše pak bude překryto sedmi vrstvami ručně leštěného laku.

Ancort01.jpg Ancort02.jpg
Budoucí cenový rekordman na počítačové skice

Klávesy budou ze stejné platiny, jako kryt. Jejich popisky mohou být vykládané tmavým leštěným rhodiem, nebo ručně ryté a malované. Fantazie se meze nekladou. Exkluzivní mobil bude možné nosit v platinou vykládaném koženém pouzdře. Ancort Diamond Smartphone bude majiteli předán v luxusní kazetě. Použity budou stejné materiály, jaké najdeme i na telefonu: Macassarový eben, platina, diamanty. Dovnitř se vejde také návod k použití a potřebné příslušenství. Při otevření bude box hrát melodii podle přání klienta. Součástí miliónové dodávky bude také řada certifikátů ověřujících kvalitu jednotlivých kamenů a kovů.

Technika na vedlejší koleji

Technická stránka telefonu je v tomto případě poněkud podružnou záležitostí. Jen těžko si lze představit šejka v turbanu, kterak datluje e-mail do diamanty poseté krabičky. Obecně však lze říci, že se bude jednat o podprůměrně vybavený smartphone. Pro přehlednost dále v bodech:

  • rozměry: 115 × 53 × 24 mm
  • procesor: Motorola MX21 266 MHz
  • operační systém: Windows Mobile 
  • paměť: 64 MB RAM, 64 MB flash
  • komunikační modul: GSM 900/1800
  • displej: aktivní TFT s rozlišením 240 × 320 pixelů a úhlopříčku 2,2 palce
  • odhadovaná doba pohotovosti: 100 hodin
  • datová technologie: GPRS (třídy 10)
  • další: JAVA, synchronizace přes USB, multimediální přehrávač, internetový prohlížeč, E-mail
Slovo Crypto v názvu mobilu ukazuje na velký zájem konstruktérů o bezpečnost komunikace. Kryptovací jednotka TMS 320 VC 5416 bude šifrovat odchozí hovory, SMS i e-maily. Šifrovací algoritmus bude mít šířku 256 bitů. Dekódovací klíč bude unikátní pro každé volání, či textový vzkaz. Šifrovací metoda bude plně kompatibilní s ISDN a PSTN telefony značky Ancort.

Tolik vyčerpávající výčet plánů na rusko-rakouský projekt. Až budoucnost ukáže, jak se vše podaří, ale o zákazníky jistě nouze nebude. Vždyť jen v samotném Rusku jsou boháči schopní koupit špičkový fotbalový tým, nebo dokonce automobilku. Zájem bude zajisté i v ropných rájích arabského světa. Ancort Diamond Crypto Smartphone se svou astronomickou částkou ocitne na samém vrcholu zájmu nejbohatších snobů světa.

Diskuze (6) Další článek: Rychle do obchodu:  co tam koupit?

Témata článku: , , Mobil, MOBI, ISDN, Technická stránka, PLA, Win, Plát, Diamant, Platina, Bugatti, DIA, Wind, Windows Mobile, Windows!, Běžný život